Var tredje mer klimatsmart av pandemin

Var tredje mer klimatsmart av pandemin
Axel Edh, hållbarhetsansvarig på Essity. Foto: Essity
35 procent av de svarande i en undersökning anser sig ha fått en mer miljövänlig livsstil under den genomgångna coronapandemin och gör andra val nu.

35 procent av de svarande i en undersökning anser sig ha fått en mer miljövänlig livsstil under den genomgångna coronapandemin och gör andra val nu.

35 procent av de svarande har fått en mer miljövänlig livsstil under coronapandemin, det visar en undersökning som hygien- och hälsobolaget Essity har låtit göra.
Framför allt väljer dessa svarande mer miljövänliga transportmedel och återvinner avfall i större utsträckning nu än tidigare, hävdar företaget.

Coronapandemin har påverkat alla på olika sätt – men en av de kanske mer oväntade effekterna är att många under den här perioden har börjat se över sina klimatavtryck.
I genomsnitt lägger de svarande 44 minuter per dag på att göra något positivt för klimatet, enligt Essitys undersökning.

Drygt en fjärdedel – 35 procent – gör mer klimatsmarta val nu än innan pandemin bröt ut. 58 procent flyger och kör bil mindre nu, och nästan lika många cyklar eller promenerar i stället.
44 procent återvinner mer avfall och 32 procent köper mer miljövänliga produkter.

– Den här extraordinära tiden har gett oss både tid och anledning att reflektera och tänka nytt. Allt fler inser att vi behöver ställa om vårt levnadssätt genom att konsumera och agera på ett mer hållbart sätt, säger Axel Edh, hållbarhetsansvarig på Essity.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil