Var tredje mer klimatsmart av pandemin

Var tredje mer klimatsmart av pandemin
Axel Edh, hållbarhetsansvarig på Essity. Foto: Essity
35 procent av de svarande i en undersökning anser sig ha fått en mer miljövänlig livsstil under den genomgångna coronapandemin och gör andra val nu.

35 procent av de svarande i en undersökning anser sig ha fått en mer miljövänlig livsstil under den genomgångna coronapandemin och gör andra val nu.

35 procent av de svarande har fått en mer miljövänlig livsstil under coronapandemin, det visar en undersökning som hygien- och hälsobolaget Essity har låtit göra.
Framför allt väljer dessa svarande mer miljövänliga transportmedel och återvinner avfall i större utsträckning nu än tidigare, hävdar företaget.

Coronapandemin har påverkat alla på olika sätt – men en av de kanske mer oväntade effekterna är att många under den här perioden har börjat se över sina klimatavtryck.
I genomsnitt lägger de svarande 44 minuter per dag på att göra något positivt för klimatet, enligt Essitys undersökning.

Drygt en fjärdedel – 35 procent – gör mer klimatsmarta val nu än innan pandemin bröt ut. 58 procent flyger och kör bil mindre nu, och nästan lika många cyklar eller promenerar i stället.
44 procent återvinner mer avfall och 32 procent köper mer miljövänliga produkter.

– Den här extraordinära tiden har gett oss både tid och anledning att reflektera och tänka nytt. Allt fler inser att vi behöver ställa om vårt levnadssätt genom att konsumera och agera på ett mer hållbart sätt, säger Axel Edh, hållbarhetsansvarig på Essity.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil