Vi återvinner mer än de svenska målen

Foto Pressbild, FTI
Återvinningen av hushållsförpackningar i FTI:s insamlingssystem slår både Sveriges och EU:s ändå höga återvinningsmål, visar ny statistik.

Enligt materialåtervinningsmålen ska minst 65 procent av alla förpackningar som sätts på den svenska marknaden återvinnas till nya produkter. 
Ny statistik från FTI:s ägare (Svensk plaståtervinning, Returkartong, Svensk glasåtervinning och Svenska metallkretsen) visar att återvinningsgraden i Sverige överträffar målet. 

Totalt sett återvanns 67 procent av förpackningarna som sattes på marknaden av FTI:s producenter, till nya produkter förra året.

– Statistiken för 2021 visar att insamlingen i vårt system slog rekord för tionde året i rad. Det är väldigt glädjande att vi nu kan konstatera att den faktiska återvinningen av förpackningarna också ökar och är högre än det nationella återvinningsmålet. Att källsortera sina förpackningar är en enkel sak som alla kan göra för att bidra, konstaterar FTI:s vd Helena Nylén.

Siffrorna visar även att återvinningsgraden av papper, plast och aluminium är högre jämfört med året innan. 
Statistik från Returkartong visar att återvinningen av hushållens pappersförpackningar ökade med 9 procent under 2021 och att det nu inte är långt kvar till det nationella målet på 85 procent. 

Svensk glasåtervinning har under många år legat på höga nivåer runt det nationella målet och Svensk plaståtervinning ökade återvinningen av plastförpackningar från hushåll med 17 procent mellan 2020 och 2021. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil