Vegetariskt bacon nysatsning av Tulip

Vegetariskt bacon nysatsning av Tulip
Så ser det ut – bacon baserat helt och fullt på ärtor och potatis men smakar som det ska enligt Tulip. Foto: Pressbild
Danish crown foods Sweden lanserar vegetariskt bacon, gjort på potatis och ärtor och en del av företagets klimatmål och vilja till bredare sortiment.

Danish crown foods Sweden lanserar vegetariskt bacon, gjort på potatis och ärtor och en del av företagets klimatmål och vilja till bredare sortiment.

Bokvedsrökt vegetariskt bacon?
– Vi är en global baconexpert, det är vår kärna. Genom att erbjuda det starkaste sortimentet på marknaden ska vi vara det självklara valet för konsumenten och med vår nya satsning på vegetariskt bacon får vi en ny bredd i vår portfölj, säger Jessika Höglund, varumärkesansvarig för Tulip hos Danish crown foods Sweden.

Tulip veggie bacon 80 g. Producerat av ärtor och potatis är baconet 100 procent växtbaserat, men smakar trots det som traditionellt bacon, enligt företaget
– Det har tagit lång tid och krävts många tester för att ta fram den här produkten, men vi är väldigt nöjda med resultatet. För oss var det viktigt att inte släppa produkten förrän vi kunde garantera en god smak med den naturliga rökigheten och det salta som traditionellt bacon har, säger Jessika Höglund.

Tulips vegetariska bacon säljs nu hos Ica, Coop och Bergendahls över hela Sverige och har ett cirkapris på 16:90.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil