Vegetariskt bacon nysatsning av Tulip

Vegetariskt bacon nysatsning av Tulip
Så ser det ut – bacon baserat helt och fullt på ärtor och potatis men smakar som det ska enligt Tulip. Foto: Pressbild
Danish crown foods Sweden lanserar vegetariskt bacon, gjort på potatis och ärtor och en del av företagets klimatmål och vilja till bredare sortiment.

Danish crown foods Sweden lanserar vegetariskt bacon, gjort på potatis och ärtor och en del av företagets klimatmål och vilja till bredare sortiment.

Bokvedsrökt vegetariskt bacon?
– Vi är en global baconexpert, det är vår kärna. Genom att erbjuda det starkaste sortimentet på marknaden ska vi vara det självklara valet för konsumenten och med vår nya satsning på vegetariskt bacon får vi en ny bredd i vår portfölj, säger Jessika Höglund, varumärkesansvarig för Tulip hos Danish crown foods Sweden.

Tulip veggie bacon 80 g. Producerat av ärtor och potatis är baconet 100 procent växtbaserat, men smakar trots det som traditionellt bacon, enligt företaget
– Det har tagit lång tid och krävts många tester för att ta fram den här produkten, men vi är väldigt nöjda med resultatet. För oss var det viktigt att inte släppa produkten förrän vi kunde garantera en god smak med den naturliga rökigheten och det salta som traditionellt bacon har, säger Jessika Höglund.

Tulips vegetariska bacon säljs nu hos Ica, Coop och Bergendahls över hela Sverige och har ett cirkapris på 16:90.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil