Vill flagga för kött vid nationaldagen

Mer kött från irland? | FOTO: ANNA BOGUSH
När Irland på torsdag firar sin nationaldag, Saint Patrick´s Day, vill Irish food board passa på att slå ett slag för det irländska köttets fördelar.

Svenska folk minskar sin köttkonsumtion och föredrar för varje år i allt högre grad svenskt kött när de väljer animaliskt.
Konsumtionen av svenskt kött som andel av köttkonsumtionen har dessutom ökat under pandemin eftersom vi då ätit mer mat hemma och då själva valt köttet i högre utsträckning.

Det har i sin tur lett till att svenskt kött sålt bättre än på många år, en trend som ser ut att fortsätta.
Men Irish food board vill ha ett ord med i laget och då propagera för det irländska gräsbetesköttet.

I en pressrelease konstaterar man att svenskarna äter mindre men bättre kött, älskar nötkött och tycks vara mest förtjusta av nordborna i det irländska gräsbetesköttet.
63 procent av det nötkött Irland exporterade till Norden 2021 gick nämligen till Sverige.

Sett till hela världen säger en global undersökning att 64 procent av de som svarat i den är beredda att betala mer för gräsbeteskött.
– Irländskt nötkött är känt för sin höga kvalitet och rika smak, vilket delvis kan tillskrivas det faktum att irländska boskap är gräsbetande. Den vackra gröna ön har den längsta gräsväxtsäsongen i Europa, påpekar organisationen lämpligt nog i sammanhanget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil