Vill sätta spets på St Patrick´s Day

Foto MostPhotos
”Krydda fredagsmyset med irländska smaker på St Patrick´s Day”, är uppmaningen från Bord Bia som promotar irländskt lammkött.

Den 17 mars är det dags för irländska nationaldagen, St Patrick´s Day, och då vill Bord Bia se ett ordentligt fredagsmys med irländsk karaktär.

”Den irländska naturen bjuder inte bara på magnifika vyer, den rymmer även naturens skafferi. Vilda irländska växter har spelat en stor roll i den irländska kokkonsten i generationer. Inför Irlands nationaldag, St. Patrick’s Day tipsar vi om några klassiska irländska recept att laga till fredagsmyset den 17 mars”, skriver man i en pressrelease.Varje år i samband med St. Patrick’s Day samlas familjer och vänner i Irland kring en festlig middag för att fira den irländska nationaldagen tillsammans kring matbordet, berättar man.

Några av klassikerna som funkar lika bra att tillaga hemma är till exempel en traditionell Irish Stew, Beef & Guinness Pie eller Colcannon, som är en välsmakande och mättande potatisrätt, ett perfekt tillbehör till kött. För en komplett avslutning rekommenderas en Chocolate Guinness Cake till efterrätt.

Dessutom pekar man mot en ny bok för den som vill fördjupa sig ytterligare i det irländska köket.
Det är den irländska Michelin-kocken JP McMahon som släpper An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine. 

Boken är ett kulturellt uppslagsverk som fokuserar på mat från den gröna ön – hyllning till naturens skafferi på Irlands västkust med förhoppningen att fler ska lära sig mer om irländsk kokkonst. 

McMahon är ett känt namn bland matkonnässörer, bland annat för sin restaurang Aniar i Galway, som vid ett flertal tillfällen även bjudit in skandinaviska gästkockar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil