Vill sätta spets på St Patrick´s Day

Foto MostPhotos
”Krydda fredagsmyset med irländska smaker på St Patrick´s Day”, är uppmaningen från Bord Bia som promotar irländskt lammkött.

Den 17 mars är det dags för irländska nationaldagen, St Patrick´s Day, och då vill Bord Bia se ett ordentligt fredagsmys med irländsk karaktär.

”Den irländska naturen bjuder inte bara på magnifika vyer, den rymmer även naturens skafferi. Vilda irländska växter har spelat en stor roll i den irländska kokkonsten i generationer. Inför Irlands nationaldag, St. Patrick’s Day tipsar vi om några klassiska irländska recept att laga till fredagsmyset den 17 mars”, skriver man i en pressrelease.Varje år i samband med St. Patrick’s Day samlas familjer och vänner i Irland kring en festlig middag för att fira den irländska nationaldagen tillsammans kring matbordet, berättar man.

Några av klassikerna som funkar lika bra att tillaga hemma är till exempel en traditionell Irish Stew, Beef & Guinness Pie eller Colcannon, som är en välsmakande och mättande potatisrätt, ett perfekt tillbehör till kött. För en komplett avslutning rekommenderas en Chocolate Guinness Cake till efterrätt.

Dessutom pekar man mot en ny bok för den som vill fördjupa sig ytterligare i det irländska köket.
Det är den irländska Michelin-kocken JP McMahon som släpper An Alphabet of Aniar: Notes for a New Irish Cuisine. 

Boken är ett kulturellt uppslagsverk som fokuserar på mat från den gröna ön – hyllning till naturens skafferi på Irlands västkust med förhoppningen att fler ska lära sig mer om irländsk kokkonst. 

McMahon är ett känt namn bland matkonnässörer, bland annat för sin restaurang Aniar i Galway, som vid ett flertal tillfällen även bjudit in skandinaviska gästkockar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil