Sodastream satsar med Tomra

Så här ser automaten ut som just nu finns i fyra svenska butiker. | Foto: Sodastream
Sodastream introducerar returautomater för kolsyrecylindrar i samarbete med Tomra för att göra bytet smidigare och mer effektivt för alla inblandade.

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar i butik.
Målet är att göra bytet effektivare och smidigare för både återförsäljare och konsumenter. De Sodastream-märkta returautomaterna installeras nu i butiker runt om i EU och USA och finns i fyra svenska butiker.

Rent konkret har man tidigare bytt sin kolsyrecylinder via förbutik eller kassan. Nu blir det möjligt att göra det i en returautomat.
När man placerat cylindern i automaten får kunden en kupong motsvarande värdet av den inlämnade cylindern, en kupong man sedan kan använda vid köp av påfyllning av kolsyra i samma butik.

– Vi hoppas och tror att Tomras returlösningar kommer bidra till smidigare logistik för både våra återförsäljare och kunder. På detta sätt gör vi det enklare för konsumenter att byta ut sina cylindrar och samtidigt göra något bra för vår miljö, säger Sodastreams vd Eyal Shohat.

De fyra svenska butiker där den nya automaten finns är idag tre i Stockholms-regionen och en i Göteborg.
Det är på Västkusten en Ica Maxi i Göteborg och på andra sidan Ica Kvantum Nacka, Ica Flygfyren Norrtälje samt Ica Kvantum Bea Enskede.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil