Sodastream satsar med Tomra

Så här ser automaten ut som just nu finns i fyra svenska butiker. | Foto: Sodastream
Sodastream introducerar returautomater för kolsyrecylindrar i samarbete med Tomra för att göra bytet smidigare och mer effektivt för alla inblandade.

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar i butik.
Målet är att göra bytet effektivare och smidigare för både återförsäljare och konsumenter. De Sodastream-märkta returautomaterna installeras nu i butiker runt om i EU och USA och finns i fyra svenska butiker.

Rent konkret har man tidigare bytt sin kolsyrecylinder via förbutik eller kassan. Nu blir det möjligt att göra det i en returautomat.
När man placerat cylindern i automaten får kunden en kupong motsvarande värdet av den inlämnade cylindern, en kupong man sedan kan använda vid köp av påfyllning av kolsyra i samma butik.

– Vi hoppas och tror att Tomras returlösningar kommer bidra till smidigare logistik för både våra återförsäljare och kunder. På detta sätt gör vi det enklare för konsumenter att byta ut sina cylindrar och samtidigt göra något bra för vår miljö, säger Sodastreams vd Eyal Shohat.

De fyra svenska butiker där den nya automaten finns är idag tre i Stockholms-regionen och en i Göteborg.
Det är på Västkusten en Ica Maxi i Göteborg och på andra sidan Ica Kvantum Nacka, Ica Flygfyren Norrtälje samt Ica Kvantum Bea Enskede.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil