Sodastream satsar med Tomra

Så här ser automaten ut som just nu finns i fyra svenska butiker. | Foto: Sodastream
Sodastream introducerar returautomater för kolsyrecylindrar i samarbete med Tomra för att göra bytet smidigare och mer effektivt för alla inblandade.

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar i butik.
Målet är att göra bytet effektivare och smidigare för både återförsäljare och konsumenter. De Sodastream-märkta returautomaterna installeras nu i butiker runt om i EU och USA och finns i fyra svenska butiker.

Rent konkret har man tidigare bytt sin kolsyrecylinder via förbutik eller kassan. Nu blir det möjligt att göra det i en returautomat.
När man placerat cylindern i automaten får kunden en kupong motsvarande värdet av den inlämnade cylindern, en kupong man sedan kan använda vid köp av påfyllning av kolsyra i samma butik.

– Vi hoppas och tror att Tomras returlösningar kommer bidra till smidigare logistik för både våra återförsäljare och kunder. På detta sätt gör vi det enklare för konsumenter att byta ut sina cylindrar och samtidigt göra något bra för vår miljö, säger Sodastreams vd Eyal Shohat.

De fyra svenska butiker där den nya automaten finns är idag tre i Stockholms-regionen och en i Göteborg.
Det är på Västkusten en Ica Maxi i Göteborg och på andra sidan Ica Kvantum Nacka, Ica Flygfyren Norrtälje samt Ica Kvantum Bea Enskede.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil