Sodastream satsar med Tomra

Sodastream introducerar returautomater för kolsyrecylindrar i samarbete med Tomra för att göra bytet smidigare och mer effektivt för alla inblandade.

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar i butik.
Målet är att göra bytet effektivare och smidigare för både återförsäljare och konsumenter. De Sodastream-märkta returautomaterna installeras nu i butiker runt om i EU och USA och finns i fyra svenska butiker.

Rent konkret har man tidigare bytt sin kolsyrecylinder via förbutik eller kassan. Nu blir det möjligt att göra det i en returautomat.
När man placerat cylindern i automaten får kunden en kupong motsvarande värdet av den inlämnade cylindern, en kupong man sedan kan använda vid köp av påfyllning av kolsyra i samma butik.

– Vi hoppas och tror att Tomras returlösningar kommer bidra till smidigare logistik för både våra återförsäljare och kunder. På detta sätt gör vi det enklare för konsumenter att byta ut sina cylindrar och samtidigt göra något bra för vår miljö, säger Sodastreams vd Eyal Shohat.

De fyra svenska butiker där den nya automaten finns är idag tre i Stockholms-regionen och en i Göteborg.
Det är på Västkusten en Ica Maxi i Göteborg och på andra sidan Ica Kvantum Nacka, Ica Flygfyren Norrtälje samt Ica Kvantum Bea Enskede.

Så här ser automaten ut som just nu finns i fyra svenska butiker. | Foto: Sodastream

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.