Oro kring kaffebrist efter frost och torka

Oro kring kaffebrist efter frost och torka
Nestlés råkaffeansvarige Minette Rosén. Foto: Nestlé
Kaffepriset har stigit som en följd av en osäkerhet om nästa års skörd som enligt vissa kan komma att orsaka kaffebrist och fortsatt höjda priser.

Kaffepriset har stigit som en följd av en osäkerhet om nästa års skörd som enligt vissa kan komma att orsaka kaffebrist och fortsatt höjda priser.

Vi har det högsta kaffepriset på ett antal år på marknaden och det beror på osäkerhet om utvecklingen.
Det handlar inte minst om frost i Brasilien som man tror kan ge konsekvenser för nästa års skörd och i värsta fall orsaka brist på kaffe från landet.

Eftersom man dessutom befarar ytterligare kalla vindar kan orosmomenten bli fler och förstärkas.
I den högen har man redan lagt att det varit väldigt torrt i Brasilien, vilket Nestlés råkaffeansvarige, Minette Rosén, kommenterar hos ehandel.se, bland annat ur aspekten prishöjningar.

– Det är svårt att spekulera i exakt hur det kommer att se ut. Marknaden har gått upp med 30 procent på en vecka och om det består, så kommer det att reflekteras till kunderna. Men det är så många faktorer som spelar in och man behöver få en bättre insikt i exakt hur läget ser ut innan man kan ge något utlåtande, säger Rosén där.

– Oroligheterna förvärras också av att det redan råder stora bekymmer i logistikkedjan globalt. Inte minst med de omfattande containerbrister som alla branscher dras med just nu, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil