Ekonomiskt sårbara efter relationens slut

Ekonomiskt sårbara efter relationens slut
Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér vill ge kvinnor ekonomiska råd. Foto: Pressbild Ica

Endast två av fem kvinnor kan behålla sin livsstil om deras relation tar slut idag, enligt en ny undersökning som Ica-banken nu presenterar.

En ny Sifo-undersökning Ica-banken beställt, visar betydande ojämlikheter mellan könen när det kommer till privatekonomi.
Undersökningen visar bland annat att 42 procent av kvinnorna i undersökningen (42 procent) inte skulle kunna behålla sin nuvarande livsstil om relationen med sin partner skulle ta slut.
Samtidigt uppger hela tre av fem män att de skulle kunna göra det. Trots att 71 procent av alla svarande i relation upplever sin gemensamma ekonomi som jämställd visar undersökningen det motsatta.
I undersökningen framgår det bland annat att kvinnor, till högre grad än män, inte skulle kunna klara av att behålla sin nuvarande livsstil om deras relation skulle ta slut.

− Siffrorna är ett starkt tecken på att det fortfarande finns stora ojämlikheter i svenskarnas privatekonomi. Det visar också på att många kan komma att känna sig fast i sin relation, särskilt om man vet att man inte kommer klara vardagen i samband med en separation. Det är därför hög tid att svenskarna ser över sin relationsekonomi, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.