Ekonomiskt sårbara efter relationens slut

Ekonomiskt sårbara efter relationens slut
Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér vill ge kvinnor ekonomiska råd. Foto: Pressbild Ica
Endast två av fem kvinnor kan behålla sin livsstil om deras relation tar slut idag, enligt en ny undersökning som Ica-banken nu presenterar.

Endast två av fem kvinnor kan behålla sin livsstil om deras relation tar slut idag, enligt en ny undersökning som Ica-banken nu presenterar.

En ny Sifo-undersökning Ica-banken beställt, visar betydande ojämlikheter mellan könen när det kommer till privatekonomi.
Undersökningen visar bland annat att 42 procent av kvinnorna i undersökningen (42 procent) inte skulle kunna behålla sin nuvarande livsstil om relationen med sin partner skulle ta slut.
Samtidigt uppger hela tre av fem män att de skulle kunna göra det. Trots att 71 procent av alla svarande i relation upplever sin gemensamma ekonomi som jämställd visar undersökningen det motsatta.
I undersökningen framgår det bland annat att kvinnor, till högre grad än män, inte skulle kunna klara av att behålla sin nuvarande livsstil om deras relation skulle ta slut.

− Siffrorna är ett starkt tecken på att det fortfarande finns stora ojämlikheter i svenskarnas privatekonomi. Det visar också på att många kan komma att känna sig fast i sin relation, särskilt om man vet att man inte kommer klara vardagen i samband med en separation. Det är därför hög tid att svenskarna ser över sin relationsekonomi, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil