Trängselbegränsningar tillbaka i handeln nu

Trängselbegränsningar tillbaka i handeln nu
Magdalena Andersson. Foto: Mostphotos
Från och med 23 december införs begränsningar av trängsel i butiker. Tanken konkret är att mellandagsrean inte ska bli en ytterligare källa till smitta.

Från och med 23 december införs begränsningar av trängsel i butiker. Tanken konkret är att mellandagsrean inte ska bli en ytterligare källa till smitta.

Under tisdagen hölls en presskonferens med statsminister Magdalena Andersson, socialminister Lena Hallengren, finansminister Mikael Damberg samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.
Där presenterades ytterligare åtgärder kopplade till covid-19-pandemin.

Med tre dagar kvar till jul befinner vi oss åter i ett bekymmersamt läge med en ökad belastning på sjukvården, konstaterade statsministern som bakgrund till skärpta restriktioner.
– Vi måste nu ta ett gemensamt ansvar och anpassa oss efter den nya verklighet som råder, sade Magdalena Andersson.

Från och med 23 december införs en rad nya restriktioner som berör stora delar av samhället.
För handelns del införs begränsningar av trängsel vilket innebär att regeln om minst 10 kvadratmeter yta per person återinförs, detta framförallt med tanke på mellandagsrean.

Övriga åtgärder omfattar bland annat arbete i hemmet för alla som har möjlighet. Detta för att minska risken för att smitta på väg till, från eller på jobbet. 
Restriktionerna innebär även regeländringar för offentliga arrangemang med mellan 20 och 500 deltagare där deltagarna antingen får hålla en meters avstånd eller uppvisa vaccinbevis.

Regeringen kommer att aktivera det ordinarie omställningsstödet och omsättningsstödet även för januari månad.
Man kommer även att lägga ett remissförslag om att karenstiden för stödet vid korttidsarbete slopas och Skatteverket kommer att ta över handläggningen från Tillväxtverket.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil