Nöjd med försäljningen trots två procent back

Nöjd med försäljningen trots två procent back
Foto: City Gross
Citygross noterade ett minus i försäljningen på två procent under mars månad men orsaken till minskningen är knuten till pandemins utbrott 2020.

Citygross noterade ett minus i försäljningen på två procent under mars månad men orsaken till minskningen är knuten till pandemins utbrott 2020.

Hela dagligvaruhandeln rapporterar sviktande siffror när det gäller försäljningen under mars månad.
Det gäller även Citygross som redovisar en 2-procentig försäljningsminskning för mars.

Orsaken är naturligtvis att mars månad är första jämförelsemånaden mot 2020 som mäter mot en månad efter pandemiutbrottet förra året.
Då hamstrades en hel del i den tidiga osäkerheten kring pandemins omfattning och konsekvenser.

Det är den bunkringseffekten från förra året som nu även återspeglar sig i Citygross siffror.
I mars sålde Citygross för 830 miljoner kr vilket ändå är två procent mindre än mars 2020.

– Vi mötte fantastiska siffror men är trots tappet väldigt nöjda med vår försäljning och vi ser en fortsatt stark ökning inom e-handeln. I mars förra året såg vi ökning på 200% inom vissa kategorier och vi sålde inte riktigt lika mycket toalettpapper i år, konstaterar Citygross vd Anders Wennerberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil