Ica och Volvo i samarbete

Med start denna vecka kommer Ica och Volvo att samarbete kring att trygga livsmedelsförsörjning via tåg. | Foto: Pressbild
Ica och Volvo inleder ett samarbete för att trygga livsmedelsförsörjningen. Det handlar om att utnyttja Volvokoncernens godståg för att frakta varor.

Ica kommer att använda Volvokoncernens godståg till att frakta varor. I normala fall används tågen av Volvo i södergående riktning för att transportera gods från Sverige till fabriken i den belgiska staden Gent.

Ica köper sedan sex år tillbaka kapacitet på tåget i norrgående riktning genom svenska logistikföretaget Scanlog.
Sedan Volvos lastbilsfabrik i Gent stängdes har tåget stått stilla men nu kommer Ica, Volvo, Scanlog och Green cargo att åter ta tåget i drift trots att det just nu saknar gods i sydlig riktning.

Samarbetet mellan Ica och Volvo som startar under påskveckan innebär att två 19-vagnarståg i veckan kommer frakta varor till Icas lager från Gent.
Detta motsvarar i godsmängd 80 lastbilar i veckan. Genom detta reduceras risken för varubrist kopplat till det osäkra läget just nu med smittspridningen i Europa och potentiellt kapacitetsbortfall på chaufförssidan på grund av sjukskrivningar.

– Ica arbetar ständigt med att minska klimatpåverkan från våra transporter och vill fortsätta att göra det, trots de svåra tider vi och människor runt om oss upplever just nu. Vi har ett viktigt samhällsansvar när det gäller att trygga livsmedelsförsörjningen men också för att minska utsläppen. Just nu får vi de flesta leveranser som vi behöver, men för att säkra detta även framåt är vi glada att vi har kunnat komma till en lösning om att återuppta tågsträckan från Gent, säger Magnus Stadig, logistikdirektör hos Ica.

Volvo vill tillsammans med Ica säkra en del av den svenska livsmedelsförsörjning.
– Att mat, mediciner och andra förnödenheter når sina destinationer är transportsystemets mest grundläggande funktion. I väntan på att godsmängderna söderut kommer igång känns det bra att kunna ställa upp så att stora mängder livsmedel kommer in i landet, säger Volvos Fredrik Vråmo.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil