Nu räknar många bort även årets utlandsresa

Nu räknar många bort även årets utlandsresa
Foto: Mostphotos
I en nu presenterad undersökning säger sex av tio svarande att de kommer att välja bort utlandsresan i sommar och istället semestra i Sverige.

I en nu presenterad undersökning säger sex av tio svarande att de kommer att välja bort utlandsresan i sommar och istället semestra i Sverige.

Den nu presenterade undersökningen heter ”Res i Sverige 2021” och det är just det som många säger att de kommer att göra.
Sex av tio av dem som svarat i undersökningen väljer bort utlandsresan och stannar i Sverige.

Inför sommaren 2020 var det en stor majoritet av de svarande som tog sikte på en utlandssemester.
Att situationen nu är den rakt motsatta beror förstås på pandemiläget.

– Det är givetvis pandemins effekter och restriktioner som sätter stopp för svenskarnas lust att göra längre resor men reslusten finns ändå kvar med den skillnaden att fokus i fortsatt kommer att ligga på Sverige, summerar Jan Ogner som är vd för Nordic bench som gjort undersökningen.

Resultatet visar att Sverige blir attraktivt för de svarande i år. De planerar att göra 3,5 resor inom landet under april till september, vilket är något mer än under förra perioden.
Reskassan bland dessa ökar också till 20 000 kr under kommande sex månader, att jämföras med 18 000 kr som spenderades inom Sverige under hela året 2020. Undersökningen kartlade också var i Sverige de svarande tänker semestra, hur de reser och bor och vad de planerar att göra.
Stadsresor är populära, framförallt bland svarande under 40 år, och där är Stockholm det populäraste resmålet, följt av Göteborg, Skåne samt Västkusten, Dalarna och Gotland som besöks mer av de något äldre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil