Nu räknar många bort även årets utlandsresa

Nu räknar många bort även årets utlandsresa
Foto: Mostphotos
I en nu presenterad undersökning säger sex av tio svarande att de kommer att välja bort utlandsresan i sommar och istället semestra i Sverige.

I en nu presenterad undersökning säger sex av tio svarande att de kommer att välja bort utlandsresan i sommar och istället semestra i Sverige.

Den nu presenterade undersökningen heter ”Res i Sverige 2021” och det är just det som många säger att de kommer att göra.
Sex av tio av dem som svarat i undersökningen väljer bort utlandsresan och stannar i Sverige.

Inför sommaren 2020 var det en stor majoritet av de svarande som tog sikte på en utlandssemester.
Att situationen nu är den rakt motsatta beror förstås på pandemiläget.

– Det är givetvis pandemins effekter och restriktioner som sätter stopp för svenskarnas lust att göra längre resor men reslusten finns ändå kvar med den skillnaden att fokus i fortsatt kommer att ligga på Sverige, summerar Jan Ogner som är vd för Nordic bench som gjort undersökningen.

Resultatet visar att Sverige blir attraktivt för de svarande i år. De planerar att göra 3,5 resor inom landet under april till september, vilket är något mer än under förra perioden.
Reskassan bland dessa ökar också till 20 000 kr under kommande sex månader, att jämföras med 18 000 kr som spenderades inom Sverige under hela året 2020. Undersökningen kartlade också var i Sverige de svarande tänker semestra, hur de reser och bor och vad de planerar att göra.
Stadsresor är populära, framförallt bland svarande under 40 år, och där är Stockholm det populäraste resmålet, följt av Göteborg, Skåne samt Västkusten, Dalarna och Gotland som besöks mer av de något äldre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil