96 förlorar jobbet hos Coop

Göran Lundgren. Foto: Grensemat

Corona satte stopp för gränshandeln och nu får, som en konsekvens av det, 96 anställda lämna sina jobb i tre Coop-ägda gränsbutiker 1 oktober.

Den uteblivna gränshandeln i spåren av corona gör att totalt 96 anställda förlorar sina jobb i Coop-ägda Maximat och Nordby supermarket i Nordby samt vid Maximat i Svinesund, rapporterar Strömstads tidning.
Alla tre butikerna ägs av Grensemat AB, ett bolag med svenska Coop väst och norska Coop öst som delägare.

– Vi lade ett varsel i juni för uppsägning på 96 personer som tyvärr lämnar oss nu i oktober. Det är ytterst tråkigt för varje individ är ju en person som blir drabbad, säger Göran Lundgren, driftsansvarig för Grensemat AB, till tidningen.

Bakgrunden till uppsägningarna är förstås att den norska gränsen fortfarande är stängd för normal gränshandel.
Efter uppsägningarna har de tre aktuella butikerna ungefär 250 anställda men om det blir fler varsel eller – åt andra hållet – återanställningar kan Coop inte spekulera i just nu.

– Är det så att gränsen öppnas och vi kan återgå till en normal vardag så får försäljningen då visa vart vi är på väg, säger Göran Lundgren till Strömstads tidning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil