Ica, Mat-Tina och Pep satsar på unga

Tina Nordström – kock, tv-profil och tvåbarnsmamma – är ankaret när Ica och Generation Pep satsar på ungas hälsa. | Foto: Ica
Ett samarbete mellan Ica, Tina Nordström och Generation Pep – som en del i Generation Peps arbete för bättre hälsa bland svenska barn och ungdomar.


17 procent av barn och ungdomars kaloriintag i Sverige består av godis, läsk, kex och kakor och knappt hälften av alla barn äter grönsaker dagligen, enligt Livsmedelsverket.
Det vill Ica tillsammans med kocken Tina Nordström och Generation Pep ändra på och lanserar nu Melliskockarna med ambitionen att inspirera barn och unga till en mer varierad kost.

Initiativet är en del av Icas koncept ”Kompis med kroppen” som sedan 2001 jobbat för att öka nyfikenhet och intresse för frukt och grönt bland barn i årskurs 2 och 5. Syftet där är att barn ska lära sig vad som är ett bra mellanmål, genom att inspirera och visa hur varierade och roliga mellanmål kan vara. 

– Vad vi äter har stor betydelse för hur vi mår och hur mycket vi orkar, för barn och ungdomar är det extra viktigt med en varierad och hälsosam kost, säger Icas dietist Paula Frösell.
– Jag hoppas att vår nya satsning kommer generera många inspirerade Melliskockar framöver och att kunskaperna leder till hälsosammare matvanor för barn och ungdomar, tillägger Frösell.

– Som mamma till två barn vet jag att det inte alltid är helt lätt att få barn att variera sina matvanor och äta mer frukt och grönt. Jag är glad över att vara en del av Melliskockarna och jag hoppas och tror att de recept och informationsmaterial som tagits fram kommer att göra stor skillnad för många barn, säger Tina Nordström.

I samband med att Melliskockarna lanseras har det också tagits fram:
- En receptfolder framtagen av Tina Nordström i samarbete med Icas chefskock och Icas dietist där barn kan lära sig följa recept och överraska sin familj med spännande maträtter.
- Inspirationsfilmer med Tina Nordström.
- En pysselbok med fokus på måttenheter och näringslära.
- En målarbok med info och tips kring mat och hälsa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil