Ica, Mat-Tina och Pep satsar på unga

Tina Nordström – kock, tv-profil och tvåbarnsmamma – är ankaret när Ica och Generation Pep satsar på ungas hälsa. | Foto: Ica
Ett samarbete mellan Ica, Tina Nordström och Generation Pep – som en del i Generation Peps arbete för bättre hälsa bland svenska barn och ungdomar.


17 procent av barn och ungdomars kaloriintag i Sverige består av godis, läsk, kex och kakor och knappt hälften av alla barn äter grönsaker dagligen, enligt Livsmedelsverket.
Det vill Ica tillsammans med kocken Tina Nordström och Generation Pep ändra på och lanserar nu Melliskockarna med ambitionen att inspirera barn och unga till en mer varierad kost.

Initiativet är en del av Icas koncept ”Kompis med kroppen” som sedan 2001 jobbat för att öka nyfikenhet och intresse för frukt och grönt bland barn i årskurs 2 och 5. Syftet där är att barn ska lära sig vad som är ett bra mellanmål, genom att inspirera och visa hur varierade och roliga mellanmål kan vara. 

– Vad vi äter har stor betydelse för hur vi mår och hur mycket vi orkar, för barn och ungdomar är det extra viktigt med en varierad och hälsosam kost, säger Icas dietist Paula Frösell.
– Jag hoppas att vår nya satsning kommer generera många inspirerade Melliskockar framöver och att kunskaperna leder till hälsosammare matvanor för barn och ungdomar, tillägger Frösell.

– Som mamma till två barn vet jag att det inte alltid är helt lätt att få barn att variera sina matvanor och äta mer frukt och grönt. Jag är glad över att vara en del av Melliskockarna och jag hoppas och tror att de recept och informationsmaterial som tagits fram kommer att göra stor skillnad för många barn, säger Tina Nordström.

I samband med att Melliskockarna lanseras har det också tagits fram:
- En receptfolder framtagen av Tina Nordström i samarbete med Icas chefskock och Icas dietist där barn kan lära sig följa recept och överraska sin familj med spännande maträtter.
- Inspirationsfilmer med Tina Nordström.
- En pysselbok med fokus på måttenheter och näringslära.
- En målarbok med info och tips kring mat och hälsa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil