Söker du en artikel?  

Sök
Stäng denna sökruta.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

Kräver omedelbara åtgärder mot stöld

Stöldvågen i svenska butiker måste stoppas omedelbart, kräver Svensk Handel. Under de tre första månaderna detta år drabbades över hälften av Sveriges butiker av någon form av brott, vilket är den högsta noteringen någonsin. Svensk Handel betonar att fina ord inte längre räcker.

Fortsätt att läsa »

Välkomnar regeringen att prioritera

KRAV välkomnar regeringens uppmärksamhet på biologisk mångfald och livsmedelsberedskap i vårpropositionen för 2024. Men för att uppnå hållbar produktion av mat och stärka Sveriges beredskap krävs tydliga mål och insatser från regeringen till budgeten 2025.

Fortsätt att läsa »

Kockens AB integreras i Culinar Sverige AB

Styrelsen för Sveriges Stärkelseproducenter Förening har fattat beslutet att slå samman Kockens AB med Culinar Sverige AB. Detta innebär att Kockens AB upphör som ett separat bolag och att fortsatt utveckling och marknadsföring av varumärkena Kockens och Lailas kommer att hanteras av Culinar Sverige AB.

Fortsätt att läsa »

Köttkonsumtionen i Sverige 2023

Diskussionen om köttets roll i vår kost och samhälle har varit intensiv under det senaste året. Men hur mycket kött äter vi egentligen och vad betyder det för vår hälsa, miljön och ekonomin? Jordbruksverkets senaste statistik ger insikter i köttkonsumtionen i Sverige under 2023.

Fortsätt att läsa »

Tyska jätten expanderar i Sverige

Deichmann, den tyska skojätten, expanderar sin närvaro i Sverige genom att öppna två nya butiker. Den första butiken, som blir nummer 36 i Sverige, kommer att placeras i Gränbystaden i Uppsala med en yta på cirka 400 kvadratmeter.

Fortsätt att läsa »

Toms längtan efter hemlandets pajer

En kärlekshistoria i Nya Zeeland har resulterat i att nyzeeländska pajer nu finns tillgängliga i Sverige. När Tom Simpson landade i Sverige med sin svenska flickvän väcktes en längtan – längtan efter att återigen smaka på en äkta, nyzeeländsk paj.

Fortsätt att läsa »

City Gross först ut med catering

City Gross tar ett stort steg framåt genom att erbjuda en innovativ onlinelösning där kunderna kan köpa catering samtidigt som de handlar sina vanliga matvaror. Som första matkedja i Sverige integrerar City Gross nu möjligheten att beställa catering direkt på deras webbplats, citygross.se.

Fortsätt att läsa »

Coop sänker matpriserna igen

Coop fortsätter att prioritera sina medlemmar genom att sänka priserna på livsmedel. Under fyra veckor från och med den 15 april till den 12 maj kommer ett brett urval av varor att ha nedsatta priser på samtliga Stora Coop och Coop-butiker.

Fortsätt att läsa »

Flera nya butiker och restauranger

Gränbystaden i Uppsala fortsätter att stärka sin position genom etableringen av flera nya butiker och restauranger. Atrium Ljungberg, fastighetsägaren, har säkrat flera nya hyresavtal och under våren öppnar flera spännande butikskoncept sina dörrar.

Fortsätt att läsa »

Mathems ändring får kunderna att rasa

Mathem har nyligen genomfört en förändring som inte har väl mottagits av alla deras kunder. Från och med mitten av mars levereras Mathems varor nu i kartonglådor istället för traditionella påsar, vilket har fått vissa kunder att reagera negativt.

Fortsätt att läsa »

Bättre sömn, relationer, sexliv: grönt

Enligt en färsk rapport kallad Vegocracy, som utförts av Kantar på uppdrag av Picadeli, visar att personer som äter tillräckligt med frukt och grönsaker upplever en högre livskvalitet och är mer nöjda med sina relationer och sexliv jämfört med de som inte gör det.

Fortsätt att läsa »

Ekologisk exportsatsning öppnar brittisk dörr

Organic Sweden lanserar en treårig exportsatsning mot Storbritannien, kallad Organic Export UK, för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag med ekologiska produkter. Projektet Organic Export UK kommer att samla ett brett spektrum av svenska företag för att presentera sina ekologiska produkter på stora mässor..

Fortsätt att läsa »

Snart dags för EU-val

Livsmedelsföretagen riktar nu fokus mot det kommande EU-valet den 9 juni för att belysa de viktigaste frågorna för livsmedelsindustrin inför den nya mandatperioden. Ett valmanifest i fem punkter har lanserats för att klargöra förväntningarna och prioriteringarna för branschen inför valet.

Fortsätt att läsa »

Mathem Express blir Kavall

Kavall tar över Mathem Express och lanseras som en självständig start-up med ambitionen att omdefiniera online-mathandeln. Genom att erbjuda både dagligvaror och lokala producenters varor på plattformen strävar Kavall efter att tillgodose konsumenternas olika matbehov och preferenser.

Fortsätt att läsa »

Korad till Sveriges bästa handelsplats

Heimstaden är stolta över att stadsdelscentrat Kronprinsen har vunnit det prestigefyllda priset ”Commercial Space of the Year” på NCSC Awards. Trots tuff konkurrens från många av landets bästa köpcentrum stack satsningen i Malmö ut och knep första platsen.

Fortsätt att läsa »

Utökar med ännu en butik

Myrorna svarar på den växande efterfrågan på second hand genom att öppna en tredje butik i Göteborg, denna gång på det växande handelsområdet Backaplan. Backaplan, beläget på Hisingen, är ett av Sveriges största handelsområden med omkring 120 butiker, inklusive stora kedjor, privata aktörer och andra second hand-butiker.

Fortsätt att läsa »

Stacky’s expanderar till fler butiker

Stacky’s tar nu steget in i fler butiker genom att lansera sina produkter i ett 30-tal ICA-butiker över hela Sverige, tack vare ICAs nya ImpactX-initiativ. Sedan Stacky’s start valde de att undvika dagligvaruhandeln på grund av kravet på ett etablerat varumärke och stora resurser för att lyckas där.

Fortsätt att läsa »

Eftertraktad produkt lockar kunder

Trots ökade matpriser och inflation fortsätter en viss typ av produkt att locka kunder till matbutikerna. Det handlar om energidrycker, även kända som funktionella drycker, som har visat sig vara populära trots höjda priser.

Fortsätt att läsa »

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

https://www.high-endrolex.com/14