Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

5000+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Ett glas marsipan, tack!

Årets stora nyhet från Dufvenkrooks heter Cloudy. En elegant förpackad lättvinsglögg som både doftar och smakar marsipan, en av våra klassiska julsmaker. Njut den

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

Arbetar för EU-ja till nikotinportioner

Att tillåta mindre skadliga nikotinformat skulle minska dödligheten i cancer bland EU-befolkningen, hävdar förespråkarna med stöd av ny rapport.

De flesta kommuner minskar på skolmaten

Kostnaderna för matinköpen ökar och en ny sammanställning visar att 113 av 143 kommuner i en enkät skär ned på kostnaden för skolmaten i år.

Mondelēz byter ut en chokladbit

För den som inte insett att julen närmar sig kan mycket väl insikten komma när Mondelēz avslöjar att man byter ut en chokladbit i årets Aladdin-ask.

Första matbutiken som kan få turismpris

Stora Coop Visby är som första matbutik någonsin nominerad till Stora turismpriset av Tillväxtverket som beskriver butiken som ”en modig aktör”…

El Taco Truck tar in 50 miljoner kr

I ett tufft klimat lyckas El Taco Truck ta in 50 miljoner kr i nytt kapital och siktar mot Danmark och Island – och mot 100 miljoner kr i omsättning.

Kale United vill bli vegansk folkaktie

Kale United vill bli svenskarnas veganska folkaktie. Nu tar man in över 40 miljoner kr från investerare och från privatpersoner som vill satsa växtbaserat.

Kan bli lyftet för detaljhandeln

Edge computing kan bli lyftet som detaljhandeln behöver. Det är viktigt att inte glömma de fysiska butikerna, skriver Sas Institutes Stefan Borensjö.

Förpackningar för minskat matsvinn

I en ny bok – ”Stoppa matsvinnet!” – vill två forskare vid Karlstads universitet förklara matsvinnet och visa förpackningarnas roll i sammanhanget.

Ny brakförlust för tidigare klocksuccén

Den tidigare miljardsuccén Daniel Wellington fortsätter att blöda pengar. Nu måste ägaren och grundaren Filip Tysander rädda bolaget med egna pengar.

Kaffesump kan bli tyskt toalettpapper

Kaffesump kan få ett nytt användningsområde när ett tyskt krisande toapappersföretag vill använda det som råvara i toalettpapper.

Miljardökning för Rusta-koncernen

Rusta går som tåget. Omsättningen har stigit med nästan en miljard och rörelsemarginalen landar på 8,6 procent när man nu redovisar räkenskapsåret.

Transporter på väg dominerar kraftigt

Cirka 83 procent av allt gods som transporteras inom Sverige transporteras uteslutande på väg, visar myndigheten Trafikanalys färska statistik.

Minskad köpkraft tufft för modehandeln

Svensk handels Stilindex för augusti månad visar på en nedåtgående trend för såväl kläd- som skohandeln när kundernas marginaler krymper.

Svensk e-handel fortsätter minska

E-handeln från utlandet är mindre än tidigare men ändå fortsätter den svenska e-handeln att backa jämfört med 2021, visar färska siffror.

Ingen palmolja i Estrellas produkter

Estrella påpekar att man var först i Norden med mikropopcorn helt utan palmolja och att det idag inte finns palmolja i några av Estrellas snacks.

Stacky´s rekryterar försäljningschef

Växtbaserade Stacky´s växer och har nu anställt Mårten Göthberg som försäljningschef för att stå i spetsen för den fortsatta tillväxten för företaget.

Jysk levererar omsättningsrekord

Jysk levererar ”trots en lång rad globala faktorer” ett omsättningsrekord för 2021/22 då omsättningen landar på 4,87 miljarder euro.

E-handeln backar även i ny rapport

Postnord rapporterar fortsatta stora minussiffror för e-handeln vars omsättning sjunker kraftigt i spåren av lågkonjunktur och minskad köpkraft.

Hög inflation drev tillväxten augusti

Det var inflationen som drev tillväxten augusti, enligt nya Dagligvaruindex som visar en ökning av försäljningen med 9,1 procent i dagligvaruhandeln.

Pantpeng via Swish nu i hela Sverige

Få din pantpeng via Swish. Från och med nu fungerar det erbjudandet på alla Pantamera Express-automater i Sverige, från Ystad till Luleå.

8B5C29 är de flestas färgalternativ…

Just när du trodde du läst om alla märkliga undersökningar kommer en du aldrig väntat dig få se – den om svenskarnas favoritfärg på kaffet…

Stor smak i återvinningsbar förpackning!

Allerum hårdost på kupa är förpackad i en smart, 100% återvinningsbar förpackning. Förpackningen är enkel att använda och fungerar både som serveringsfat och emballage. Dessutom är den snygg att ha framme på bordet och ser till att osten håller sig saftig och fräsch.

Eguale Nyheter

Ekologiskt te-sortiment med över 20 unika smaker.  Rek butikspris 49 inkl moms kr, lansering UTE NU. Förpackningen innehåller 16 påsar á 28,8 gram. Four O’Clock

Matkasseföretaget definitivt kasserat

Matkasseföretaget Simple Feast har gått i konkurs. Ägarna förklarar det hela med nedstängningar under pandemin och kostnadsökningar i år.

Veganska Mayo nyheter från Heinz

Heinz Veganska Mayo är ett växtbaserat alternativ till klassisk majonnäs, tillverkad av ingredienser av 100% naturligt ursprung

Fontana satsar på spanska oliver med unika smaker

Som en del av Fontanas breda erbjudande från medelhavet lanseras v.39 fyra goda nyheter inom spanska fyllda oliver. Bland annat en med unik smak av tryffel samt klassiska favoriter. Oliverna passar utmärkt som snacks och som tilltugg till drinken.

Första dygnet runt och helt obemannade

När Coop tisdag öppnade Coop mini i Täby park innebar det premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik.

El Taco Truck – Nyheter

El Taco Truck Chipotle Mayo  Uppdaterat recept med färska ingredienser som framhäver smakerna ytterliggare. Krämig och något rökig vegansk mayonaise som passar till ALLT!

Schysst käk kan bli Årets leverantör

Schysst käk är en av de tre finalisterna i kategorin Årets leverantör vid Dagligvarugalan 13 oktober och konkurrerar där med Tepe och Findus.

Konsultbranschen fortsätter att växa

Trots inflationen och kriget i Ukraina fortsätter konsultbolagen att leverera starka tillväxttal det senaste kvartalet, rapporterar Cinode idag.

Snabba förare i Folksams koll

Folksam har för femte året i rad kontrollerat yrkesförarnas hastighetsöverträdelser och kan rapportera att 78 procent körde för fort.

Tre av tio har ångrat något onlineköp

31 procent av de svenskar som svarat i en ny undersökning har någon gång ångrat ett köp de gjort på nätet på grund av hur det påverkat deras ekonomi.

Lidl, Coop och Ica galanominerade

Lidl Sverige är liksom Stora Coop Lund och Ica Kvantum Liljeholmen nominerade till priset för årets frukt- och gröntavdelning vid Dagligvarugalan.

Vi återvinner mer än de svenska målen

Återvinningen av hushållsförpackningar i FTI:s insamlingssystem slår både Sveriges och EU:s ändå höga återvinningsmål, visar ny statistik.

Godstrafiken ökar på Öresundsbron

Trafiken på Öresundsbron ökar stadigt, visar statistiken som berättar att trafiksiffrorna nu närmar sig nivåerna de låg på innan pandemiåren.

Annons

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post