Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

5000+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

Rusta rullar ut ny ellastbil

I arbetet med att nå sina hållbarhetsmål lanserar nu Rusta en helt eldriven lastbil. Fordonet ska trafikera sträckan Norrköping-Mälardalen.

Änglamarks-pris till Koastal i år

Koastal har nu korats till årets vinnare av Coops Änglamarks-pris. Det gjorde man vid en ceremoni i Stockholm. Prissumman är 250 000 kronor.

Gamla leksaker kan vara farliga

Vissa begagnade leksaker passar bättre i återvinningen än i julklappssäcken. Undvik särskilt mjukplast, leksaker med lösa smådelar och skadade sladdar.

Fortsatt tufft för svenska e-handeln

Den tuffa trenden för e-handeln fortsätter. När Svensk handel redovisar e-handelns siffror för oktober handlar det om ett minus på 8 procent.

H&M öppnar nytt i Skärholmen centrum

H&M nysatsar i Skärholmen Centrum med butik på 2 700 kvadratmeter, meddelar fastighetsägaren som har fler nyheter för södra Stockholms centrum.

Citygross sänker priset på nya varor

Även Citygross tar ett omtag i kampanjandet med prissänkningar på ett begränsat antalet varor och sänker nu priset på ytterligare 175 varor.

Fortsatt optimistiska trots lågkonjunktur

En tuff höst, lågkonjunktur och svaga siffror överlag. Men tre av tio e-handlare tror åtminstone på en ökad försäljning året sista månader, enligt Postnord.

Grekiska smaker vill inspirera

Ett nytt samarbete ska bereda vägen för fler grekiska produkter i svenska butiker, på kaféer och restauranger. Namnet för satsningen är ”The Flavours from Greece”.

Äppelskörden störs av mer extremväder

Kiviks musteri kan redan nu säga att nästa års äppelskörd påverkas negativt. Orsaken till denna negativa påverkan är det fortsatta extremvädret.

29 procent lägre spannmålsskörd

Årets spannmålsskörd beräknas till totalt 4,2 miljoner ton. Det innebär en skörd som ligger 29 procent lägre än under fjolåret.

Oh Mungood nu hos Holy greens

Med start 15 november finns Oh Mungoods nya ”ready to eat vegobites” i Holy greens sortiment. De blir först med att servera denna produkt.

Wasa och Foodgeekz: Knäckebrödets Framtid

Drygt 100 år efter sin start fortsätter Wasa att vara en pionjär inom knäckebrödsindustrin, och nu har de tagit ett steg in i framtiden genom ett samarbete med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz. Tillsammans har de skapat en rad innovativa recept som utforskar nya sätt att konsumera och uppleva knäckebröd.

Mathem blir en del av norska Oda

Nu är det klart att Mathem blir en del av norska Oda. De två matföretagen på nätet, med delvis samma storägare, fusioneras nu för att nå lönsamhet.

Fler julhandlar på nätet i tuffa tider

Julhandeln online kommer att vara extra viktig i år, enligt Postnords e-barometer för tredje kvartalet. 11 miljarder kr tros julhandeln på nätet landa på.

Nu minskar vi köttätandet igen

Efter två år av ökad konsumtion minskar nu köttätandet i Sverige igen. För första halvåret 2023 handlar det om ett minus på 2,6 procent.

Så ska Lidl spara 5,5 ton varje år

Slopade crème fraiche-lock sparar 5,5 ton plast per år. Det konstaterar Lidl Sverige som nu plockar bort locket på två crème fraiche-produkter.

Fett stjäls från restauranger

Flera restauranger i Ystad har drabbats av stölder av matfett under den senaste tiden. Teorin är att fettet säljs utomlands.

Skänker till våra stadsmissioner

Lidl Sverige kommer under årets två sista månader att sälja en tvättbjörn i alla butiker. Intäkterna går oavkortat till Sveriges stadsmissioner.

Reservdelar i alla Clas Ohlsons butiker

Nu kan Clas Ohlsons kunder få snabb tillgång till företagets reservdelar. Från mitten av november 2023 finns delarna tillgängliga i alla butiker.

Gör ny must på vårt favoritäpple

Kiviks musteri lanserar nu en ny äppelmust, en must som görs på svenskarnas favoritäpple Ingrid Marie. Det handlar om en ofiltrerad must.

Inflationen faller i USA och Sverige

USA:s inflation faller mer än väntat. Även den svenska inflationen faller. På Stockholms-börsen blev det glädjeyra efter beskeden.

Coop återkallar bredbar leverpastej

Coop återkallar Coop bredbar leverpastej med gurka med bäst före-datum 2023-12-22. Orsaken är att den inte blivit tillräckligt värmebehandlad.

Black Week omsätter 8.7 miljarder i år

Black Week, den utökade varianten av Black Friday, kommer att omsätta cirka 8,7 miljarder kr i år, enligt en ny undersökning från Svensk handel.

Citygross öppnar butik i Karlstad

Nu är det klart att Citygross etablerar sig i Karlstad. Det blir en butik som dessutom blir kedjan första butik i Värmland.

Svenskt tångbolag lanserar sallad

Svenska tångbolaget Kobb lanserar nu sin första produkt, en sockertångssallad som ska säljas på asiatiska kedjan Sushiyama.

”Oroliga över forcerad miljözon”

Sex organisationer inom handel, besöksnäring och kommunikation är oroliga över planerna på en utbyggd miljözon i centrala Stockholm med start 2024.

Bra oktober för svensk skohandel

Kallare väder kan ha varit den primära anledningen till att försäljningen av både skor och kläder ökade i oktober, enligt Svensk handel.

Black Friday kan slå rekord i år

Nu prognostiseras rekord för Black Friday. Men precis som tidigare handlar det om att konsumenter flyttar sin julhandel till den svarta fredagen.

Annons

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil