Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

5000+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com.

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

Lidl lanserar stylingverktyg

Lidl Sverige lanserar en kollektion med stylingverktyg för håret. Kollektionen, med fyra produkter, frontas av sångerskan Rita Ora.

Hammars köper hantverksbryggeri

Hammars bryggeri breddar verksamheten och köper nu hantverksbryggeriet Beer Studio AB i Umeå, som ett led i att bli ledande inom premiumdryck.

Klarna lanserar Money Story

Nu lanserar Klarna Money Story – en personlig överblick över dina Klarna-relaterade utgifter från det gångna året.

Svenska företag på global topplista

I en global ranking av kooperativa företag får flera svenska företag fina placeringar. De tre som ligger högst är Alecta, Folksam och Lantmännen.

”Det finns ingen ofarlig fetma”

Ny forskning slår fast att begreppet ”ofarlig” fetma är en myt. Nu redovisar Hjärt-Lungfonden nya rön från en stor forskningssatsning.

Ica Sverige stuvar om i organisationen

Ica Sverige förändrar sin organisation. Ambitionen är att skapa ”ökad effektivitet och konkurrenskraft” och innebär nya organisationsområden.

Ny modern mix ska locka de yngre

Läkerol satsar nu på nyheter som ska locka de yngre via vad företaget kallar ”fruktiga, fräscha och moderna smaker”.

Hammars bryggeri satsar sockerfritt

Hammars bryggeri lanserar nu en passionsfrukt utan socker på enlitersflaska och säger sig svara mot en stor efterfrågan hos kunderna.

Inga planer på svensk sockerskatt

Regeringen har inga planer på en svensk sockerskatt alternativt läskskatt utan ser hellre att branschen frivilligt enas om lägre sockernivåer.

Cirkulärt har svårt att locka kapital

Cirkulära affärsmodeller är oprövade och har, bland annat, svårt att locka kapital. ”Det behövs bra mättal”, säger Lukas Hallquist hos Rise.

Agtira tar hem ny 100 miljoners-order

Agtira tar hem order på över 100 miljoner när Greenfood köper all produktion från växthuset i Härnösand. Avtalet löper över en treårs-period.

Över 16,5 miljoner till föreningslivet

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. I år delas vinsten i tävlingen av tre föreningar, som nådde över 200 000 burkar och flaskor.

Krav lotsar små livsmedelsföretag

Krav kommer under 2023, med stöd av Jordbruksverket, att lotsa småskaliga livsmedelsproducenter som vill ställa om till ekologisk produktion.

Paulig satsar på snackskategorin

Paulig ger sig in i snackskategorin med varumärket Santa Maria. Paulig-ägda Santa Maria en för varumärket helt ny spelplan – snack.

Handeln måste behärska hybridshopping

Detaljhandeln satsar nu officiellt på den hybrida affärsmodellen, vilket krävs för att de ska kunna hantera att konsumenternas beteende återigen förändras

Första spadtaget i Arninge

Igår sattes spaden i marken i Täby – startskottet för nya Maxi ICA Stormarknad i Arninge. Den nya Maxi-butiken med en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter

Öppnar ny butik i Bromma Blocks

City Gross vill växa i Stockholm och nu är det klart att kedjan etablerar sig i köpcentrumet Bromma Blocks. Butiken är planerad att öppna under hösten 2023.

Ocean Collective ny majoritetsägare

Familjeföretaget Korshags får nya huvudägare. Ocean Collective köper majoriteten av företaget och satsar på framtidens att skapa framtidens hållbara sjömat.

Pågen fortsätter att stötta

Pågen är huvudpartner för Sveriges Stadsmissioner för tredje året i rad. ”Stolta över att få fortsätta”, säger företaget.

Ny Willys Hemma- butik i Lund

Willys fortsätter sin expansion i Skåne och den här gången handlar det om en ny butik i Lund. Butiken hamnar på Väster och ska öppna under 2026.

Handbolls-VM satsar ihop med Fairtrade

Handbolls-VM 2023 inleder ett samarbete med organisationen Fairtrade och serverar Fairtrade-märkt kaffe på alla fem arenor under mästerskapet.

Annons

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post