Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

5000+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Pannoumi – en stekhet nyhet!

Skånemejerier presenterar stolt Pannoumi, en unik stekost gjord av 100% svensk mjölk, tillverkad på eget ysteri i Kristianstad. Pannoumitilltalar konsumenten som vill ersätta köttet i sin matlagning och samtidigt känna sig trygg genom att välja svenskt. Pannoumi finns både som ostburgare (2 x 75 g) och ostfilé (275 g) och tillför

Arla® Mild Kvarg får uppdaterad design och en ny somrig smak i portföljen – Persika Passion

Arla® Mild Kvarg är en krämig kvarg med högt proteininnehåll, låg fetthalt och helt utan tillsatt socker. Ett bra val för den som tränar och rör påsig mycket. Produkterna kan ätas som de är, eller toppas med frukt, nötter, bär och liknande – och passar lika bra till frukost som till mellanmål eller i samband med träning. Arla® Mild Kvarg Naturell Rek. butikspris: 32 kr för 1000 g Arla® Mild Kvarg Vanilj, Blåbär, Hallon och Persika Passion Rek. butikspris: 35 kr för 1000 g

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

Grill och matsvinn kräver rätt portion

Nu inleds grillsäsongen och då tipsar tyska matkasseföretaget Hellofresh om de bästa sätten att grilla och samtidigt inte skapa matsvinn vid grillen.

Hittar vd i den 14:e ägargenerationen

Det är en närodlad rekrytering när Berte qvarn utser ny vd. Jobbet går till Olof Stenström som ingår i den 14:e(!) ägargenerationen till företaget.

Iboxen passerar 1 000 leveransboxar

Iboxen har nu placerat ut fler än 1000 leveransboxar i 45 svenska kommuner och har nu en räckvidd där man når 40 procent av befolkningen.

Protos tar grepp om hållbar framtid

Svenskt butikskött och Gotlands slagteri går ihop i nya bolaget Protos och lanserar nya ekologiska, hållbara livsmedel i ny storsatsning.

Paulig investerar i växtbaserad ost

Pauligs riskkapitalgren Pinc investerar nu i det nederländska företaget Willicroft som producerar växtbaserad ost i ett brett sortiment.

Konstmässa till Skärholmens centrum

Konstmässan Supermarket kommer till Skärholmens centrum under fyra dagar i maj. Konst från 60 gallerier världen över visas då upp i Skärholmen.

Take away-kaffe utan hållbarhet

När de svarande i en undersökning graderar värden är hållbarhet ingen viktig aspekt i samband med att man köper take away-kaffe.

Blomsterlandet med i Bowers återvinning

Nu har Blomsterlandet anslutit sig till Bowers app för återvinning och dess plastförpackningar går därmed att panta när de lämnas till återvinning.

Lidl har nu flest Fairtrade-produkter

Lidl är den livsmedelskedja i Sverige som har flest Fairtrade-certifierade produkter, meddelar företaget som jobbat med certifieringen sedan 2006.

Victoria invigde Polarbröds bageri

Under tisdagen kunde Polarbröd äntligen inviga sitt nya bageri i Älvsbyn, det bageri man fattade beslut om redan dagen efter branden 2020.

Coop testar längre och tyngre godståg

Coop har genomfört en test med det längsta tåg som körts fullastat på många år för att se över möjligheter till utvecklade transporter på räls.

Willys satsar nytt i centrala Göteborg

Willys satsar i centrala Göteborg. Nu har man invigt sin nya butik på Första Långgatan, nära Järntorget och i ett område under stark utveckling.

Ica och Coop möts i centrala Gävle

Med en veckas mellanrum öppnade Coop sin renoverade butik i Gallerian Nian i Gävle och Ica en helt ny butik vid Stortorget i samma stadscentrum.

Willys flyttar till nytt i Nynäshamn

En flytt men inte längre än en kilometer. Det handlar om Willys i Nynäshamn där man tusen meter bort hittar större ytor och bra parkeringsmöjligheter.

Annons

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post