Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

4500+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymail kommer i sin brev- och paketutdelning bli fossilfri i hela Stockholms innerstad vilket bland andra Coop som nyttjar Citymail gillar.

FILM: Årets företagare 2020

Richard Bergfors, norrbottning och vd för Max burgers, är årets vinnare av priset ”Årets företagare”, vilket delas ut av organisationen Företagarna.

Dressmann och Cubus stänger

Cubus i centrum av Gävle läggs ned. Dressmann avvecklas i Sandviken. Varnergruppen fortsätter linjen med neddragningar och butiksstängningar.

Ikea vägrar Black friday

Istället för att hänga på Black friday ska Ikea göra något hållbart av den svarta fredagen genom att köpa tillbaka Ikea-varor från kunder den dagen.

Framtidstron på väg tillbaka

Framtidstron i både butiks- och e-handeln ökar i oktober, konstaterar Svensk handel som ser en mer positiv attityd både i näthandel och fysisk handel.

Lidl vänder – startar kundklubb

Lidl har varit den enda stora dagligvarukoncern i Sverige som saknat lojalitetsprogram. Nu ändrar man sig och startar Lidl plus, igång 19 oktober.

City Gross hyr in influencers

City Gross tar ett nytt grepp genom att köpa utrymme hos lokalt förankrade så kallade micro-influencers med ambitionen att ”komma närmare kunderna”.

Coop, blöjor och Babblarna

Coop lanserar egna blöjor i ett samarbete med Babblarna och Hatten förlag. Lanseringen i butik sker vecka 46 och gäller både i butik och i näthandeln.

Hon prisas av Lantmännen

Årets “Från jord till bord-stipendium” tilldelas Elin Martinsson för hennes uppsats som utvecklar begreppet eko-effektivitet på svenska mjölkgårdar.

Samlas kring framtidens skolmat

Med Orkla som initiativtagare ska ungefär 100 000 svenska elever nästa vecka äta klimatsmart mat i skolan som ett test av ett framtidskoncept.

Polarbröd lanserar Polarpolare

Polarbröd har lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare där man i samarbete med andra bagerier levererar några av företagets favoritprodukter.

Säljer förra säsongens vinterplagg

Näthandlaren Matsmart ska nu sälja en större mängd plagg ur Pierre Roberts vinterkollektion från förra säsongen. Totalt handlar det om 97 586 plagg.

Svenskarna dricker mindre

Enligt en rapport har alkoholkonsumtionen i Sverige minskat med cirka en femtedel under de senaste 15 åren. Framförallt dricker männens mindre idag.

Öppnar största på västkusten

Max fortsätter att satsa och ska nu öppna sin största restaurang på västkusten – i Nordstan i centrala Göteborg och med plats för nästan 200 gäster.

Clas Ohlson snabbar upp

Clas Ohlson vill snabba upp sitt Hämta i butik-koncept så att man klarar steget från beställning till leverans i butik på 30 minuter i alla butiker.

Löfbergs satsar helt plastfritt

Löfbergs satsar på helt plastfria engångsmuggar som alltså kan materialåtervinnas helt. Nu fasas de nya muggarna in under våren 2021.

Fyra av fem sålda öl svenska

Vi fortsätter välja svenskt öl. Fyra av fem sålda öl på Systembolaget produceras i Sverige och den andelen är stabil och oförändrad i coronatider.

Pastejköket firar 50 år

Finskägda Pastejköket, en del av Atria, fyller nu 50 år och firar det rejält med kampanjen ”50 år av pastejlycka” och med jubileumslock på pastejen.

Hon tar över Svenskmärkning

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB. Hon tar över jobbet från 1 januari och gör det med en lång erfarenhet från livsmedel och handel.

Dags för Världshungerdagen

Världshungerdagen är ett globalt FN-initiativ för att belysa matens roll och vad vi kan göra globalt. Fredag, 16 oktober, är det dags att fira den.

Mer färdigplockat från Picadeli

Efter att mött coronaläget under våren med färdigplockade sallader utökar nu Picadeli sortimentet med ytterligare två sådana vilka finns i butik nu.

Coop stäms inför Arbetsdomstolen

Fackförbundet Handels stämmer nu Coop butik & stormarknader då man anser att företaget avskedat en medarbetare på grund av hennes fackliga arbete.

Nu startar Kulturmatkassen

Hur mycket kulturhistoria finns det i din matbutik? Det ska vi få reda på med hjälp av Kulturmatkassen men framförallt med stöd av svenska folket.

Nu startar ”Årets sockerbagare”

Utan någon baktanke, eller rättare sagt med enbart sådana drar SVT igång ”Årets sockerbagare” med första avsnittet lördag kväll 31 oktober.

Årets julkaffe är här

Nu lanserar Nestlé-ägda Zoégas sitt julkaffe för 2020 till den svenska marknaden, i år med hög inblandning av bönor från Östafrika, enligt företaget.

Coop importerar växtbaserad färs

Coop lanserar nu Beyond mince, en växtbaserad färs man importerar från Nederländerna. Produkten finns i butiker och e-handel från och med 26 oktober.

Fortsätter satsa på svenskt

Lidl Sverige fortsätter att öka sitt sortiment av svenskt. Dagens tredjedel svenskt ska öka och idag är drygt 160 produkter märkta med ”Från Sverige”.

Bygger ut inför Black Friday

15 nya handlare, 450 skåp och 5 nya terminaler i Sverige. Siffror från Instabox som nu satsar på att bygga upp kapaciteten inför Black friday.

Arla lanserar ny mjölkdryck

Arla lanserar nu mjölkdrycken Klöver, en ny typ av dryck med ambitionen att minska matsvinn och skapa en mjölkdryck med ett lägre pris till konsument.

Toppen hamnade på toppen

Årets butik vid Dagligvarugalan2020? Ica-butiken i skånska Höllviken som har det för en segrare alldeles extra lämpliga butiksnamnet Ica Toppen.

Krav lyfter bättre arbetsvillkor

Goda arbetsvillkor är ett av villkoren för att en vara ska Krav-märkas och nu lyfter organisationen den aspekten i en kampanj som pågår hela oktober.

Edgy veggie satsar i Sverige

Nu satsar vegetariska och veganska bolaget Edgy veggie mer konkret på den svenska marknaden och gör det genom ett svenskägt bolag.

Plus 6,7 procent för Ica

Ica-butikerna ökade sin försäljning med 6,7 procent under september. Det var en ökning i nivå med marknaden där jämförbara butiker ökade 6,6 procent.

Han ska leda nya Trädgårdshallen

Greenfood har slagit ihop fyra regionala bolag till rikstäckande Trädgårdshallen. Nu står det klart att Urban Kropp blir vd för det nya bolaget.

Veganskt för innebandyn

IQ fuel ska leverera sportdrycker till svensk innebandy. IQ fuel har profilerat sig genom att erbjuda en vegansk produkt som inte kräver åldersgräns.

51 nya hyresavtal i år

I år har Grosvenor Europe tecknat 51 nya avtal med hyresgäster i sina sex svenska centrum. ”En tydlig trend mot en alltmer varierad mix”, är betyget.

Stöttar stadsmissionen

För att stötta socialt utsatta i sin hemmaregion har Skånemejerier avtalat med Skåne stadsmission om ekonomiskt stöd, matdonationer och aktiviteter.

Budbee utmanar Instabox

Efter att ha etablerat sig inom hemleveranser tar Budbee nu ett nytt steg och sätter målet att bli störst inom leveransområdet paketskåp.

Stöttar Hemlösa katters vecka

Under vecka 43 infaller, för fjärde året, Hemlösa katters vecka där Mjau, Granngården och 75 ideella katthem över hela landet gör en gemensam insats.

Första obemannade i Gävle

Preem inleder samarbete med Coop. Det gör man genom att etablera den första obemannade butiken i Gävle. Ansökan om bygglov är inlämnad till kommunen.

Dags för Äggets dag 2020

Fredag 9 oktober är det dags för Äggets dag meddelar, inte oväntat, branschorganisationen Svenska ägg. World egg day har firats sedan 1996.

Nio av tio: Handla lokalt

Nio av tio svarande i en ny undersökning tycker att det är viktigt att kommuner väljer lokalproducerat när de köper in mat till offentliga kök.

Ekoleveransen ska ge eko

Ett samarbete skapas mellan Ekologiska säljbolaget och grossisten Alt grönt. Ambitionen är att underlätta beställningar och mer effektiva leveranser.

Bergendahls vände till vinst

Ett sparpaket som lanserades i februari. Positiv utveckling direkt och nu har man vänt till vinst. Det handlar om City Gross-ägaren Bergendahl food.

Då öppnar Lidl i Boden

På väg mot 200 svenska butiker öppnar Lidl sin nordligaste och nu är det klart när det sker. 22 oktober är det dags att klippa banden i Boden.

Kavli satsar på hållbarhet

Kavli satsar mer på hållbarhet genom att anställa en hållbarhetschef, Victoria Voss-Schrader Bignet, och Kavli lovar ytterligare fokus på hållbarhet.

Vi äter mer svensk kyckling

Svenska folket äter alltmer svensk kyckling, meddelar Svensk fågel och hävdar att det är för att svenska konsumenter litar på producenter och varor.

”Stockholms mest innovativa butik”

Denna tisdag, 6 oktober, öppnar Coop sin nya butik i Hagastaden i Stockholm och ambitionen är att bli ”Stockholms mest innovativa matbutik”.

Nu blir det lax på land i Värmland

Sverige får sin första landbaserade laxodling efter att det bolag som sagt sig vilja satsa får rätt att bygga efter miljöprövning och överklaganden.

Sodastream satsar med Tomra

Sodastream introducerar returautomater för kolsyrecylindrar i samarbete med Tomra för att göra bytet smidigare och mer effektivt för alla inblandade.

Snart dags att öppna efter bråk

Bråk och klagomål, strid och till slut beslut om att tillåta butiken. När Ica öppnar Magnus Ladulåsgatan i Stockholm är det efter en lång förhistoria.

Foodora öppnar på Söder

Foodora öppnar livsmedelsbutik med leveranser inom 30 minuter. Först ut blir en specialbyggd butik på Söder i Stockholm och snart på fler platser.

Vegovaror ska ge högre bonus

Nu tar Hemköp ett nytt grepp för att locka kunderna till sundare vanor. Man tänker ge högre bonus för vegetariska varor än för exempelvis rött kött.

Möss tvingade Coop att stänga

Efter problem med möss tvingades Coop Värmland förra veckan stänga sin butik på Herrhagen i Karlstad. Nu hoppas man kunna återöppna – utan gnagare.

Färre konkurser inom handeln

43 konkurser inom detaljhandeln i september mot 59 motsvarande månad förra året – men fortsatt osäkerhet inför framtiden, analyserar UC.

Coops kunder kan stötta

Poäng som går till ungdomsverksamheten och miljömärkt tvättmedel till hockeykläderna. Så ska Coop bidra till att stötta Hockeyallsvenskans klubbar.

”Historiskt starkt” för Lantmännen

Ett bra resultat, faktiskt det bästa någonsin. Det handlar om Lantmännen som landar en vinst på drygt 1,3 miljarder kr för årets åtta första månader.

Krav och eko bäst, enligt WWF

”Kolla efter det som är Kravmärkt eller EU-ekologiskt”, är rådet som återkommer i WWF:s Vegoguiden, skriver Krav i en pressrelease om nya Vegoguiden.

Löfbergs och Sproud satsar ihop

Löfbergs satsar på ett samarbete med Sproud, lanserades 2018 som den första ärtbaserade drycken i Europa. De siktar in sig på kaféer och restauranger.

Ny design och ny produkt

Efter drygt tio år byter korvmakarna Taylors & Jones design och passar samtidigt på att utöka sortimentet med wienerkorv på svenskt kött.

Satsar miljon på barn i rörelse

Kronfågel lanserar ”Rätt till rörelse”, ett projekt för att bidra till att få fler svenska ungdomar att börja idrotta. En miljon kr ska delas ut 2021.

Här testas Postnords paketboxar

Nu genomför Postnord piloten där 100 paketboxar testas på olika platser i Stockholm, bland annat i Huddinge, på Lidingö och i Stockholms stad.

Dags att fira skolmjölken

För 20:e året firas den av FN initierade Skolmjölkens dag internationellt. I Sverige började man servera skolmjölk för 74 år sedan.

Skeppar svenskt öl till Kina

Vasa bryggeri ska börja sälja Sundsvalls öl i ett samarbete med företaget Origreen och ser i förlängningen möjlighet till export av fler produkter.

Fontana satsar med Leksand

Grekland möter Dalarna i ett nytt samarbete när Leksand knäckebröd och Fontana bygger ett nytt samarbete där första steget är en gemensam kampanj.

Lanseras på nytt hos Coop

Under en kort period lanserades No fairytales produkter i Sveriges 2018. Nu är de tillbaka och återlanseras i Coops svenska butiker.

Satsar stort på havre

Lantmännen fortsätter att satsa strategiskt på havre och investerar nu 125 miljoner kr i värmebehandlad havre vid kvarnen i östgötska Kimstad.

Färdigmat i ny förpackning

Under vecka 40 lanseras Pure med en serie asiatiska färdigrätter vilka kommer till butiken i klimatsmarta träfiberförpackningar.

Lidl dubblar svinntakten

Lidl dubblerat takten i arbetet för minskat matsvinn och har hittills i år gjort riktade åtgärder som hanterat 868 ton mat i butik och matdonationer.

Linas matkasse bygger egen AI

I augusti lanserade Linas matkasse ett nytt koncept. Nu tar man det vidare med hjälp av en egenbyggd AI, baserad på maskininlärning.

Norrmejerier vill inspirera gott

Norrmejerier vill inspirera norrlänningar att göra gott på flera sätt – och tar nu hjälp i det av fyra lokala inspiratörer som brinner för Norrland.

Över 100 släpvagnar på gratislån

Fler än 100 släpvagnar finns för gratis utlåning hos Ica-butiker i landet i det samarbete med Freetrailer som byggts upp halvannat år sedan mars 2019.

Annons.

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.