Annons

Arkivet.

SÖK ARTIKEL

5000+ stycken artiklar & notiser, glad läsning önskar vi på redaktionen.

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

Andra upplagan av nordisk ciderfestival

1 juli är det dags för andra upplagan av Nordic Craft Cider Festival på Hornuddens trädgård nära Strängnäs med utställare från sex länder.

Ökad omsättning men ingen vinst

HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

Danska kedjan öppnar nästa butik

Det är tänkt som en butiksoffensiv i Sverige. Nu öppnar danska Thansen sin andra fysiska svenska butik, den här gången i Falkenberg.

Biltema expanderar till Örnsköldsvik

Biltema har med glädje meddelat att man kommer att etablera sig i Örnsköldsvik med ett imponerande nytt varuhus på 7300 kvadratmeter, inklusive det populära Biltema Café. Efter många års arbete har bygglovet äntligen beviljats, och arbetet för att förverkliga detta spännande projekt kommer att starta omgående.

Gasbesvär: Svenskarnas Orosmoment

Två av tre svenskar lider av problem med gaser i magen, och nu har en ny undersökning avslöjat de situationer som oroar oss mest. Enligt undersökningen, genomförd av YouGov på uppdrag av varumärket Simex, påverkar gasbesvär svenskarnas matval.

SM i tunnbrödsrulle 2023

Den 19 augusti är det äntligen dags för den fjärde upplagan av SM i tunnbrödsrulle, där Sveriges mest utsökta och läckra tunnbrödsrullar kommer att koras. Med tre spännande kategorier: ”Årets rulle”, ”Årets mest innovativa rulle” och ”Årets bästa bilrulle”.

Avgår som vd för Franchise Föreningen

Johan Martinsson har meddelat sin avgång som VD för Svenska Franchise Föreningen efter nio år, för att helt fokusera på sina olika styrelseuppdrag.

Plånboken på väg att försvinna

En färsk rapport från fintechplattformen Adyen indikerar att plånboken håller på att bli ett utdöende betalningssätt. Istället blir personliga erbjudanden allt viktigare, och tekniska lösningar spelar en avgörande roll för handlarnas framtid.

Skåne Stadsmission och Willys samarbetar

Skåne Stadsmission och Willys går samman för att öppna en andra social matbutik i Skåne. Matmissionen, som är ett koncept för sociala livsmedelsbutiker, ger ekonomiskt utsatta människor möjlighet att handla mat till kraftigt reducerade priser.

Inspirerande entreprenörer hyllas

ICAs Entreprenörspris har delats ut för sjätte året i rad för att hylla företagare som gör skillnad i sina närområden. Årets vinnare i de två kategorierna har nu utsetts, och båda företagen kommer från Norrbotten.

Lakritsföretag lanserar sommarsmak

Lakrids by Bülow har lanserat en ny sommarsötsaksmix, Mixed Summer Jar, med två populära fruktiga smaker, B-Passion Fruit och Mellow Yellow Læmon, täckta med vit choklad. Godiset är tillverkat av hållbara material och kan köpas online eller i butik.

Digital hållbarhetspanel i Dalarna

Dalarna Science Park genomförde sin andra digitala innovationspanel för året med fokus på hållbarhet. Resultaten visade en ökad medvetenhet och prioritering av hållbarhetsmål bland respondenterna.

Svenska livsmedelsföretag kämpar ekonomiskt

Livsmedelsförsäljningen i Sverige minskar kraftigt medan kostnaderna ökar, enligt Livsmedelsföretagens konjunkturbrev för Q1 2023. Nio av tio företag har inte uppnått kostnadsökningstäckning och många planerar att minska sin personal under Q2.

ICA-handlarnas Förbund kommenterar åtal

Den 15:e maj meddelades det att 18 personer åtalas för misstänkt insiderbrott i samband med det rekommenderade offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i ICA Gruppen hösten 2021. Tio av de åtalade är ICA-handlare. Åtalet har väckt stor uppmärksamhet och ICA-handlarnas Förbund kommenterar nu situationen.

CandyKing lanserar sommarnyheter

CandyKing lanserar åtta nya lösgodissorter och en sommarkollektion med accessoarer. En av de stora nyheterna är Pastellfisk Baddare. CandyKing fortsätter att stärka sin position som premiumleverantör av lösgodis.

Plastfritt album från Coop Records

Coop Records Gotland/Stora Coop Visby har släppt världens första växtbaserade, helt plastfria platta med komposterbar skiva och konvolut av återanvända loppisplattor.

Systembolaget belönar forskning

Systembolaget delar ut Kunskapspriset 2023 till Johanna Gripenberg för hennes bidrag till preventionsforskning av alkohol och andra droger. Juniorpriset går till Erica Sundin för forskning om skador orsakade av andra personers drickande. Prisutdelningen sker under en årlig alkoholforskningskonferens.

Svenskarnas kaffevanor kartlagda

Enligt en undersökning av Kantar Sifo för Kafferosteriet Löfbergs dricker fyra av fem svenskar kaffe regelbundet och sju av tio dricker oftast bryggkaffe på morgonen. Morgonkaffet är viktigt för 60 procent av kaffedrickarna.

Blivande kvinnliga ICA-handlare

ICA-handlarnas Förbund delar årligen ut ledarskapsstipendier till kvinnor som jobbar i ICA-butiker med målet att bli handlare. Årets stipendium delades ut vid ICA-handlarnas Dag 10 maj i Västerås.

Coop utökar e-handelstjänst

Coop Butiker & Stormarknader utökar sin e-handelsleveransservice, Skärgårds-Coop, till Stockholms skärgård för säsongen 2023, med två rutter och 35 dockor. Kunder kan beställa nästan vilken produkt som helst som finns på Stora Coop Värmdö. Leveranspriserna förblir desamma som förra året.

Oatly värvar en ny VD

Jean-Christophe Flatin blir ny VD på Oatly och tar över från Toni Petersson. Flatin har tidigare arbetat inom Nestlé och har lett flera initiativ för att öka Oatlys lönsamma tillväxt.

AI minskar matsvinn i butiker

ICAx och Whywaste samarbetar för att minska matsvinn i ICA-butiker med hjälp av ett AI-drivet verktyg som ger rekommendationer baserade på butikens egna data. Pilottester visade på upp till 40% minskning av matsvinn.

Coops havredryck bäst i test

Coops svensktillverkade havredryck har utsetts till det bästa veganska alternativet för kaffe av Svenska Dagbladets testpanel. Drycken hyllades för sin gräddiga smak, konsistens och förmåga att blanda väl med kaffe.

Göteborgsvarvet satsar på hållbarhet

Göteborgsvarvet satsar på hållbarhet genom att erbjuda Fairtrade-märkt kaffe till alla löpare under loppet. Evenemanget är hållbart certifierat och all försäljning av livsmedel är 100% vegetarisk, ekologisk och närproducerad.

Vårgårda hyllar svenska smaker

Det nya snuset Vårgårda lanseras med smaker inspirerade av den svenska naturen: Skog, Bär, Blom och Ört. Varianterna skapar komplexa smakbilder som hyllar Västra Götaland och övriga landskap i Sverige.

Ny tobaksprodukt från Göteborg

Göteborgs Rapé lanserar en ny tobaksprodukt, Gullbergs kaj som man anser ”inspirerad av stadens historiska rötter och moderna kultur”.

Kronfågel lanserar nya enklare Chickypack

Kronfågel lanserar nu Kronfågel Chickypack, en förpackningslösning för att man enkelt ska kunna tina exakt det antal filéer man vill ha, vilket man hoppas ska bidra till minskat matsvinn.

Annons

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil