Fokus på ansvarstagande och innovation

Foto Åhléns
Åhléns har nyligen publicerat sin hållbarhetsrapport för räkenskapsåret 2023/2024. Rapporten, som täcker perioden 1 maj 2023 till 30 april 2024, visar på företagets starka engagemang för hållbarhet genom systematiskt arbete och nya initiativ.

Under den senaste perioden har Åhléns genomgått ett omfattande förändringsarbete. Detta har inkluderat att definiera en ny vision och sätta upp mål för framtiden, där hållbarhetsarbetet står i centrum. Åhléns har identifierat tre huvudsakliga fokusområden: ”Mångfald och inkludering”, ”Klimatförändringar och påverkan” samt ”Samarbete och innovation”. Dessa områden styrs av företagets väsentlighetsanalys och utgör grunden för alla hållbarhetsinitiativ. För att möta framtidens utmaningar och stärka sin position på marknaden, satsar Åhléns nu mer på sina egna varumärken. Genom att fokusera på unika och hållbara produkter hoppas företaget inte bara locka fler kunder, utan också skapa en starkare koppling till varumärket. Kundupplevelsen i varuhusen har också fått ökat fokus, med målet att göra varje besök mer givande och inspirerande.

Effektivisering av distribution och arbetssätt på huvudkontoret har varit en annan viktig del av Åhléns förändringsarbete. Genom att optimera logistik och interna processer, minskar företaget sin miljöpåverkan och ökar samtidigt sin lönsamhet. Detta arbete bidrar till att stärka den cirkulära ekonomin inom företaget.
Ayad Al-Saffar, ägare och vd för Åhléns, uttrycker stor optimism inför framtiden.
-Tillsammans med medarbetare och samarbetspartners ser jag med stor tillförsikt fram emot att arbeta vidare med den cirkulära ekonomi och affärsmodell som vi har idag, säger Al-Saffar.
Han betonar vikten av samarbete och innovation för att uppnå långsiktiga hållbarhetsmål och säkerställa att Åhléns fortsätter att vara en ledande aktör inom både hållbarhet och detaljhandel.

Åhléns hållbarhetsrapport 2023/2024 visar att företaget inte bara är engagerat i att minska sin miljöpåverkan, utan också i att skapa en mer inkluderande och innovativ affärsmodell som gynnar både kunder och samhälle.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil