Stöttar unga talanger i Östafrika

Foto Löfbergs
Familjen Löfbergs Stiftelse har nyligen inlett ett flerårigt samarbete med stiftelsen Help to Help, som kommer att ge ungdomar i Tanzania och Uganda möjlighet att bedriva högre studier. Detta initiativ syftar till att utbilda framtidens samhällsbärare inom viktiga yrken som agronomer, ekonomer, ingenjörer och läkare.

Familjen Löfberg har länge varit känd för sitt engagemang inom hållbar utveckling. Genom sin stiftelse, som grundades 2014, har familjen intensifierat sitt arbete för att främja hållbara initiativ i kaffeodlande regioner. Therese Gustafsson, fjärde generationens kafferostare och ordförande i stiftelsen, ser samarbetet med Help to Help som en naturlig fortsättning på deras långsiktiga hållbarhetsarbete:
-Help to Help bedriver ett viktigt arbete som ligger helt i linje med våra värderingar. Vi har jobbat med hållbarhetsfrågor i mer än hundra år och vill fortsätta bidra till en hållbar utveckling.

Help to Help har sedan 2010 finansierat akademisk utbildning för över 850 studenter vid universitet i Tanzania och Uganda. Stiftelsen erbjuder ekonomiskt stöd som möjliggör för dessa unga talanger att utbilda sig inom viktiga samhällsyrken, vilket leder till långsiktiga positiva effekter för både individer och samhällen. Jenni Ginström, tillförordnad vd för Help to Help, betonar vikten av detta stöd:
-Att Familjen Löfbergs Stiftelse väljer att stötta oss är ett kvitto på att vi gör något bra, och innebär att vi kan erbjuda utbildning för fler unga talanger och förverkliga deras drömmar.

Familjen Löfbergs Stiftelse har alltid trott på utbildningens kraft som en katalysator för hållbar utveckling. Stiftelsen stödjer projekt som syftar till att förbättra levnadsvillkoren och skapa möjligheter för kommande generationer. Therese Gustafsson förklarar:
-Vi tror på kraften i att göra saker tillsammans, och därför är samarbeten med Help to Help och andra aktörer viktiga för att säkerställa och skala upp positiva effekter.

Överensstämmande visioner och mål
Genom att kombinera sina resurser och visioner, strävar både Familjen Löfbergs Stiftelse och Help to Help efter att skapa en mer hållbar och rättvis värld. Detta samarbete kommer inte bara att ge direkt stöd till studenter utan även bidra till att bygga starkare samhällen i Östafrika. Investeringar i utbildning har visat sig vara en av de mest effektiva metoderna för att främja långsiktig ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.

Med detta nya samarbete tar Familjen Löfbergs Stiftelse ett betydande steg framåt i sitt arbete för hållbar utveckling. Genom att fokusera på utbildning och stöd till unga talanger i Östafrika, visar stiftelsen sitt engagemang för att skapa positiva förändringar som sträcker sig långt bortom kaffeplantagerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil