Åhléns förbättrar sitt resultat 

Ayad Al-Saffar ägare och vd Åhléns | Foto Pressbild
Efter en lång period av ekonomiska utmaningar har Åhléns äntligen vänt trenden och visar vinst för första gången på över tio år. Företaget har meddelat att det uppnått ett rörelseresultat på 86 miljoner kronor och ett årsresultat på 148 miljoner kronor för 2023/2024.

Det är en imponerande förbättring med över 360 miljoner kronor jämfört med föregående år. Detta resultat är särskilt anmärkningsvärt med tanke på de ekonomiska och logistiska utmaningar företaget har navigerat, inklusive hög inflation, höga räntor och leveransproblem via Röda havet. En av nycklarna till Åhléns framgång har varit en omfattande förändringsresa som företaget har genomgått under de senaste åren. Åhléns har strategiskt minskat storleken på sitt huvudkontor för att istället fokusera resurserna på sina varuhus. Denna omstrukturering har lett till en mer effektiv och kundcentrerad verksamhet. Genom att optimera driften och logistiken har företaget även fått ordning på sitt lager, vilket har förbättrat leveranskedjan och minskat kostnaderna.

Satsning på egna varumärken
En annan viktig faktor i Åhléns återhämtning är den ökade satsningen på egna varumärken. Detta initiativ har inte bara ökat företagets konkurrenskraft på marknaden utan också förbättrat marginalerna och stärkt varumärkets position hos konsumenterna. Genom att fokusera på egna produkter har Åhléns kunnat differentiera sig från konkurrenterna och erbjuda unika produkter som lockar kunder.
– Vi är oerhört stolta över att kunna meddela att Åhléns nu går med vinst för första gången på över tio år. Detta är ett bevis på vårt teams hårda arbete och engagemang för att transformera och förbättra vår verksamhet. Trots de utmaningar som hög inflation, höga räntor och logistiska hinder medfört, har vi lyckats genomföra strategiska förändringar som har lagt grunden för vår nuvarande och framtida framgång. Att vårt rörelseresultat har förbättrats med över 360 miljoner kronor jämfört med föregående år är en enastående prestation, säger Ayad Al-Saffar, Ägare och VD för Åhléns.

Framtiden ser ljus ut
Åhléns ser fram emot att fortsätta sin positiva utveckling och att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden. Företaget planerar att fortsätta investera i sina varuhus och egna varumärken för att säkerställa fortsatt tillväxt och framgång. Med en stark grund lagd och en klar strategi för framtiden, verkar Åhléns vara på god väg att befästa sin ställning som en ledande aktör inom svensk detaljhandel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil