Dollarstore utökar sitt fotavtryck i Danmark

Foto Pressbild
Dollarstore, en av Sveriges största lågpriskedjor, expanderar sin närvaro i Danmark genom att öppna åtta nya Big Dollar-butiker under 2024 och 2025. Detta innebär en betydande ökning av deras butiksnätverk i landet, som nu kommer att omfatta totalt 13 butiker.

Avtalen inkluderar öppningar av två nya butiker i Randers och Grenå redan i november i år, vilket kommer att addera till de befintliga fem butikerna i Frederikshavn, Hjørring, Holbæk, Næstved och Brønderslev. Under 2025 planerar Big Dollar att fortsätta sin expansion med ytterligare sex butiker i Aalborg, Esbjerg, Skive, Ringsted, Sønderborg och Thisted.
-Vi är väldigt glada över att utöka vår närvaro i Mellanjylland med öppningarna i Randers och Grenå senare i år. Och med de sex nya öppningarna spridda runt om i landet under 2025, kommer vi att kunna erbjuda ännu fler kunder fantastiska produkter till bra priser, säger Peter Jakobsen, Country Manager på Big Dollar.

Big Dollar-butikerna kommer att ha en planerad storlek på cirka 3 200 kvadratmeter, med en försäljningsyta på minst 2 600 kvadratmeter. Konceptet är utformat för att skapa en shoppingupplevelse som liknar en skattjakt, där kunderna kan hitta ett brett utbud av produkter inom skönhet, hygien, rengöringsmedel, snacks, heminredning, säsongsvaror och mycket mer – allt till konkurrenskraftiga priser. Bortsett från namnet, påminner Big Dollar-butikernas allmänna utseende och varumärkesidentitet mycket om Dollarstore. Både Dollarstore och Big Dollar strävar efter att erbjuda sina kunder en glädjefylld shoppingupplevelse där man aldrig riktigt vet vad man kan hitta – en aspekt som har visat sig vara mycket uppskattad av konsumenterna.

Dollarstore och Tokmanni Group
Dollarstore, grundat 1994, har etablerat sig som en ledande lågpriskedja i Sverige med 132 butiker över hela landet och nu även fem butiker i Danmark under namnet Big Dollar. Företaget ansvarar för den dagliga driften av Big Dollar och dess butiker, och med den senaste expansionen förväntas de ytterligare stärka sin position på den nordiska marknaden.

Tokmanni Group Corporation, moderbolaget till Dollarstore, är en av Nordens ledande lågpriskoncerner med över 370 butiker och onlinebutiker i Finland, Sverige och Danmark. Koncernen strävar efter att underlätta kundernas vardag genom att erbjuda ett mångsidigt och aktuellt sortiment av högkvalitativa produkter till bra priser. År 2023 omsatte Tokmanni Group 1 393 miljoner euro, med en jämförbar EBIT på 99 miljoner euro.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil