Stor räddningsinsats i Sjöbo

Foto Pressbild
I en imponerande samarbetsinsats har kryddbolaget Spicemaster och e-handlaren Matsmart gått samman för att rädda 200 000 kryddförpackningar från att hamna på soptippen. Förpackningarna, som inte längre kan säljas i traditionell handel på grund av sin gamla design, fylls nu med nya kryddor och säljs till rabatterat pris via Matsmart.

Detta initiativ innebär både en minskning av förpackningssvinnet och en möjlighet för konsumenter att fylla sina kryddskåp med högkvalitativa, ekologiska kryddor till förmånliga priser. Svinn inom matindustrin är en betydande klimatutmaning, då hela tio procent av världens växthusgasutsläpp kommer från livsmedel som aldrig konsumeras. Spicemaster och Matsmart adresserar detta problem genom att återanvända gamla förpackningar som annars skulle ha slängts. De nu omfyllda kryddburkarna kommer att säljas via Matsmarts e-handel, där svenskarna kan köpa dem till ett reducerat pris.

Samarbetet mellan Spicemaster och Matsmart
Peter Kock, VD på Spicemaster, uttrycker sin glädje över samarbetet och betonar vikten av att inte låta fullt fungerande förpackningar gå till spillo. ”Vi har uppdaterat våra kryddförpackningar baserat på kundernas önskemål, vilket har resulterat i ett överskott av gamla förpackningar. Det är otänkbart att låta dem gå till spillo bara för att de är av gammal design. Därför fyller vi dem nu med nya kryddor och säljer dem via Matsmart,” säger Kock.

Matsmarts hållbarhetsinitiativ
Isabelle Bjerlestam, Sustainability Lead på Matsmart, framhåller företagets engagemang för att minska svinn. ”Vårt motto är att allt som producerats ska komma till nytta, oavsett om det gäller mat eller förpackningar. Vi är glada att samarbeta med Spicemaster, som delar vår vision om att ta tillvara på resurser,” säger Bjerlestam.

Ett brett utbud av ekologiska kryddor
Totalt kommer över 200 000 förpackningar att fyllas med ett tiotal olika ekologiska kryddor och kryddmixer, inklusive rosmarin, timjan, basilika samt olika taco- och dippmixer. Detta erbjuder konsumenterna en möjlighet att fylla sina kryddskåp med produkter som både är hållbara och av hög kvalitet. Kryddorna säljs på Matsmarts webbplats.

Kryddor är en idealisk produkt att bunkra upp med eftersom de har lång hållbarhet. Förvarade på rätt sätt, mörkt, torrt och svalt, kan kryddor hålla mycket länge. Även om de med tiden kan tappa något i smak, kan detta enkelt åtgärdas genom att använda lite mer krydda vid tillagning.

Matsmart-Motatos är en ledande europeisk mat-e-handel och ett impact-bolag som arbetar för att halvera världens matsvinn till år 2030. Bolaget är etablerat på fem europeiska marknader och omsatte 1043 miljoner kronor 2023. Spicemaster är ett varumärke som erbjuder premiumkvalitet på kryddor, örter och havssalt, med fokus på ekologiska och naturliga produkter utan tillsatser. Företaget strävar efter att leverera smakrika och hälsosamma kryddmixer utan socker, gluten eller laktos.

Genom detta initiativ visar Spicemaster och Matsmart att samarbete och innovation kan leda till konkreta lösningar på miljöproblem, samtidigt som konsumenterna får tillgång till kvalitetsprodukter till förmånliga priser.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil