Närmar sig 30 butiker i Sverige

Arkivbild Pexels
Den danska detaljhandelskedjan Thansen fortsätter sin expansiva resa i Sverige och har nu etablerat en stark närvaro med målet att nå 30 butiker inom några år. Efter att ha öppnat sin första svenska butik 2022, har Thansen snabbt vuxit och utmanar nu Biltema, som är väletablerat med över 60 varuhus i landet.

Thansens första fullständiga verksamhetsår i Sverige, 2023, visar på en imponerande ekonomisk tillväxt. Bolaget rapporterar en betydande ökning i nettoomsättningen från 970 000 kronor till 24,9 miljoner kronor. Trots ökade rörelsekostnader från 3,3 till 44,9 miljoner kronor, lyckades Thansen avsluta året med en vinst på en miljon kronor. Målet för Thansen är att ha 15 till 17 butiker i Sverige vid slutet av 2024, med en långsiktig plan att nå 30 butiker senast 2027. ”Vi letar naturligtvis efter helt rätt lägen och vill ha bra grannar runt oss. Lyckas det så når vi de 30 butikerna på fem år. Ja, på sikt går vi kanske om både Danmark och Norge,” säger Kim Clausen, Sverigechef på Thansen.

Thansen grundades 1991 av Bent Jensen och har etablerat sig som en ledande aktör inom detaljhandeln i Danmark och Norge. Företaget erbjuder ett brett sortiment av bildelar, bilutrustning, däck och fälgar, cyklar, camping- och marinutrustning, elektronik, verktyg och leksaker. Med 84 butiker i Danmark och 40 i Norge, har Thansen nu siktet inställt på att expandera kraftigt i Sverige.
Thansen ser stora möjligheter på den svenska marknaden, inte bara på grund av landets storlek och ekonomiska potential, utan också på grund av de likheter som finns mellan Danmark och Sverige. Företagets ambition att etablera 30 butiker inom de närmaste åren visar på en stark tro på den svenska marknadens potential och en vilja att konkurrera med etablerade spelare som Biltema.

Med denna strategiska expansion hoppas Thansen inte bara på att stärka sin närvaro i Sverige utan även att skapa en hållbar och lönsam tillväxt som kan utmana de största aktörerna på marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil