Arla efterlyser fler mjölkbönder

Arkivbild Mostphotos
Arla, det bondeägda kooperativet, ser en ljus framtid för svensk mjölkproduktion. Efter att ha välkomnat 15 nya mjölkgårdar under förra året och inlett ett samarbete med Lantmännens Framtidsgård Viken, öppnar Arla nu upp för fler medlemmar från Värmland till Sörmland.

Bondeägda Arla fortsätter att stärka sin position inom svensk mjölkproduktion genom att aktivt söka nya medlemmar. Med en ökad kapacitet på mejerierna i Götene och Vimmerby, är kooperativet nu redo att ta emot fler mjölkgårdar från Värmland till Sörmland och söderut.
– På sikt behövs mer svensk mjölk, både för att trygga livsmedelsförsörjningen på hemmaplan och för att hjälpa till att mätta världens snabbt växande befolkning med hållbart producerad mat, säger Inger-Lise Sjöström, vice ordförande för Arla och mjölkbonde i Östergötland.
Arla har länge arbetat för att stärka svensk mjölkproduktion och säkerställa hög kvalitet och hållbarhet. Detta inkluderar låga antibiotikanivåer, god djurvård och miljövänliga produktionsmetoder. De senaste årens kriser har ytterligare belyst behovet av inhemsk livsmedelsproduktion, både för att stärka Sveriges beredskap och för att kunna exportera hållbara livsmedel till andra länder.
– Sverige är ett bra land att producera mjölk i. Vi har innovativa metoder och starka naturresurser som gör oss väl rustade att möta framtidens utmaningar. Dessutom är vi bra på att säkerställa djurens välmående, säger Inger-Lise Sjöström.
Arlas senaste investeringar i mejerierna har gjort det möjligt att ta emot och förädla ännu mer mjölk, vilket öppnar dörren för fler bönder att ansluta sig till kooperativet. Intresserade mjölkgårdar uppmanas att kontakta Arla för mer information om medlemskap och de kriterier som behöver uppfyllas.
– Vi kommer inte att knacka på hos någon, men de mjölkgårdar som är intresserade är varmt välkomna att höra av sig till oss, fortsätter Inger-Lise Sjöström.
Med klimatförändringar som gör det svårare att producera mat i andra delar av världen, har Sverige en unik möjlighet att öka sin produktion av hållbar mat. Arla menar att svensk mjölkproduktion inte bara kan möta inhemska behov utan också bidra till den globala livsmedelsförsörjningen.
– Klimatomställningen känner inga gränser. Det är en global utmaning som vi måste ta på allvar. Sverige har potentialen att producera betydligt mer hållbar mat, vilket inte bara är bra för oss utan också för resten av världen, avslutar Inger-Lise Sjöström.

Arla fortsätter därmed sin strategiska satsning på att utöka och stärka svensk mjölkproduktion, med målet att skapa en hållbar och robust livsmedelssektor för framtiden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil