Söker du en artikel?  

Sök
Stäng denna sökruta.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

En samling för Framtidens Gastronomi

Imorgon, den 9 april, är det dags för den årliga sammankomsten för hotell-, restaurang- och cateringbranschen – Gastronord. Under tre dagar samlas branschfolk på Stockholmsmässan för en händelserik mässa som förväntas bli den största och mest inspirerande hittills.

Fortsätt att läsa »

Ser den stora förändringen som permanent

Enligt Anna Fellenius, kategorichef på Systembolaget, är den dramatiska ökningen av försäljningen av alkoholfria drycker inte bara en tillfällig trend utan en varaktig förändring. Sedan millennieskiftet har försäljningen av alkoholfria drycker ökat med imponerande 788 procent, vilket pekar på en betydande förändring i svenskarnas konsumtionsvanor.

Fortsätt att läsa »

Onlineförsäljningen stagnerar i motvind

Prylkedjan Clas Ohlson rapporterar en svag prestation för sin onlineförsäljning under mars månad, med en nedgång på 5 procent jämfört med föregående månad. Trots en total ökning på 4 procent i försäljningen exklusive Spares-koncernen, signalerar nedgången inom e-handeln en möjlig utmaning för företaget.

Fortsätt att läsa »

Ica stoppar populära varan

Ica har beslutat att sluta sälja räkor från märket Nordhavsräkor, meddelar P4 Göteborg.
Enligt Icas hållbarhetsledare, har beslutet att upphöra med försäljningen av Nordhavsräkor att göra med att dessa räkor från Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt har förlorat sin MSC-certifiering och hamnat på rött ljus i WWFs fiskguide.

Fortsätt att läsa »

Stärker livsmedels-beredskapen mot kris

Efter flera år av nedmontering av livsmedelsberedskapen i Sverige, tas nu steg för att återstärka den. Nu har den statliga utredningen ”En ny livsmedelsberedskap” presenterats med åtgärder för att förbättra beredskapen, inklusive ökad samordning, upprättande av nya beredskapslager och statlig finansiering för att stärka livsmedelsberedskapen.

Fortsätt att läsa »

City Gross lanserar outlet i Höör

City Gross öppnar en ny outlet i Höör, vilket ger kunderna ännu en anledning att besöka butiken. Outleten, som öppnar den 11:e april, kommer att erbjuda rabatterade priser på produkter från kedjans Hem & Fritids-avdelning.

Fortsätt att läsa »

MAX rekryterar med fokus på gaming

MAX Burgers har lanserat en banbrytande satsning som öppnar upp möjligheter för unga gamers att använda sina spelvana som ett verktyg för att söka jobb. Genom ett innovativt samarbete med spelplattformen Esportal har MAX utvecklat ett nytt sätt att omvandla gaming-erfarenheter till relevanta kompetenser för arbetsmarknaden.

Fortsätt att läsa »

Medaljregn över Norrmejeriers mjölkbönder

Norrmejerierbönderna får återigen uppmärksamhet för sin höga kvalitet på mjölken de producerar. Av de 23 mjölkbönderna i Sverige som tilldelas LRF Mjölks Guldmedalj i år kommer hela 10 från Norrmejerier. Denna prestigefyllda utmärkelse delas ut till bönder som har levererat mjölk av högsta kvalitet under minst 23 år.

Fortsätt att läsa »

Rekordminskning av CO2e hos Greenfood

Greenfood har rapporterat om en imponerande minskning av sina utsläpp av växthusgaser under 2023. Med en sänkning på hela 60,2 procent per ton såld mat jämfört med basåret 2020, har företaget överträffat sina egna ambitiösa mål för utsläppsminskning till 2025.

Fortsätt att läsa »

Positiv prognos för transaktionsmarknaden

Efter två år med minskad aktivitet på Private Equity-marknaden på grund av makroekonomiska utmaningar förväntas en ökning av transaktionsaktiviteten under 2024. Det förutsätter att det makroekonomiska läget stabiliseras enligt centralbankernas prognoser och att sjunkande räntor skapar bättre förutsättningar för Private Equity-investeringar.

Fortsätt att läsa »

Stärker satsningen på svenskt kött

Scan Sverige AB tar nu stora steg mot att maximera fördelarna med svenskt och lokalproducerat kött genom en strategisk omstrukturering. Detta inkluderar en sammanslagning och förstärkning av den kommersiella och inköpsorganisationen, vilket syftar till att öka handlingskraften, flexibiliteten och effektiviteten.

Fortsätt att läsa »

Modernisering av Hemköp Farsta Centrum

Efter en omfattande modernisering är det äntligen dags för invigningen av Hemköp Farsta Centrum, där kunderna välkomnas till en uppfräschad butik med förbättrad layout och utökad färskvaruavdelning. Den nya butiksmiljön präglas av en luftigare atmosfär och ett tydligare kundflöde, vilket skapar en mer behaglig och effektiv handelsupplevelse.

Fortsätt att läsa »

Fontana tar tillvara på feta

När man skär fetaost i jämna block blir det ost över.Men det är precis dessa spillbitar som nu har blivit en egen produkt hos Fontana, i en praktisk 1-kilospåse tar de tillvara på dessa spillbitar och erbjuder konsumenter en prisvärd och smakrik lösning.

Fortsätt att läsa »

Rizzo ansöker om konkurs

Rizzo har nyligen meddelat att man har ansökt om konkurs. Efter en lång period av ekonomiska utmaningar och försök att rädda företaget genom försäljning av tillgångar och omstrukturering av verksamheten, har styrelsen tvingats inse att det inte längre finns någon väg framåt.

Fortsätt att läsa »

Nya ekonomiska ramar för elnätsbolag

Efter en noggrann granskning och bedömning har Energimyndigheten (Ei) nu fastställt de kommande ekonomiska ramarna för samtliga elnätsbolag i Sverige. Besluten är av avgörande betydelse för branschens framtid och förväntas påverka både bolagens verksamhet och konsumenternas elnätsavgifter.

Fortsätt att läsa »

Ny funktion för återkommande betalningar

Swish är på väg att göra ännu en förändring i sin populära betaltjänst. Den senaste nyheten är ”Swish Återkommande betalningar”, som kommer att göra det möjligt för användare att hantera prenumerationer och andra återkommande betalningar direkt i appen.

Fortsätt att läsa »

Firar ettårsjubiléet med succé

Fria Bröd AB hyllar framgången av sin självscanningsbutik ett år efter dess lansering. Butiken, som har varit en banbrytande satsning för att öka tillgängligheten och kundengagemanget, har mottagits med stor entusiasm av kunderna och etablerat sig som en framgångsrik modell i Landvetter och dess omgivningar.

Fortsätt att läsa »

Landets bästa äggavdelning skall koras

Dagligvarugalan, det årligt återkommande eventet för dagligvaruhandeln, utökar i år tävlingen med en ny kategori: ”Årets äggavdelning.” Initiativet kommer från branschorganisationen Svenska Ägg, med målet att lyfta fram och ge mer uppmärksamhet åt äggavdelningen i butiker runt om i landet.

Fortsätt att läsa »

Pizzeria tvingades stänga efter mössfynd

En populär pizzeria fick omedelbart stänga sina dörrar efter att inspektörer upptäckte musbajs i köket. Delegationen för samhällsservice i Ljusdals kommun fann flera platser där möss hade varit närvarande, vilket innebar en betydande risk för förorening av livsmedel och därmed människors hälsa.

Fortsätt att läsa »

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil