Söker du en artikel?  

Sök
Stäng denna sökruta.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

Fazer öppnar två nya butiksbagerier 

Fazer fortsätter sin expansion med två nya butiksbagerier: ICA Supermarket Format i Upplands Väsby och ICA Kvantum i Farsta. Dessa nya tillskott innebär en möjlighet för kunder att njuta av nygräddat och smakrikt bröd varje dag, bakat från grunden av kvalificerade bagare.

Fortsätt att läsa »

När hälsosamt matsvinn mättar magar

Alla ska ha råd att äta hälsosamt! 2023 inledde Greenfood ett samarbete med Skåne Stadsmission och donerade över 100 ton frukt och grönsaker till deras sociala butiker. Projektet är en dubbel vinst för koncernen, som har ambitiösa mål för att minska matsvinnet de kommande åren.

Fortsätt att läsa »

Bäst i klassen på hållbarhet

Leksands Knäckebröds dedikerade arbete för att minska sitt klimatavtryck har visat sig vara framgångsrikt. Företaget har lyckats minska sitt klimatavtryck med hela 35 procent per kilo knäckebröd de senaste fyra åren. Samtidigt har deras CO2e-märkning på förpackningarna lett till att de placerat sig på plats 36 i Sustainable Brand Index.

Fortsätt att läsa »

Stor bensinmack i konkurs 

OKQ8-macken i Hagfors, Värmland, som omsatte 39 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret, har gått i konkurs. Detta markerar en dramatisk förändring i landets drivmedelsindustri, där ökade kostnader och förändrade köpmönster har bidragit till beslutet.

Fortsätt att läsa »

Ny Snabbgross Club-butik i Uddevalla

Axfoods restauranggrossist Snabbgross fortsätter sin expansiva resa och introducerar sitt medlemsbaserade butikskoncept Snabbgross Club till Uddevalla. Den nya butiken, som planeras att öppna under andra halvåret 2025, kommer att välkomna både konsumenter och företagskunder, och skapar initialt upp till 15 nya arbetstillfällen.

Fortsätt att läsa »

Picknick innebär risk för matsvinn

En ny undersökning från Too Good To Go visar att 4 av 10 svenskar sällan eller aldrig tänker på matsvinn vid sina picknickar. Trots att sommaren är en tid för njutning och avkoppling, visar det sig att många picknickar resulterar i onödigt matsvinn. Too Good To Go uppmanar nu till ökad medvetenhet och erbjuder tips för att minska matsvinnet.

Fortsätt att läsa »

Bryggerinäringens miljöinsatser visar vägen

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck genom förbättrade förpackningstyper och ökad återvinning. En ny livscykelanalys från Sveriges Bryggerier visar på betydande miljömässiga framsteg inom branschen.Dessutom används en mindre mängd material idag, och fyllnadsgraden i transporter har ökat.

Fortsätt att läsa »

Miljonregn över butikstalanger i Stockholm

Utbildningsstipendier till ett värde av närmare 2,1 miljoner kronor har delats ut till butiksmedarbetare inom Stockholmshandeln. Det var under Stockholms Livsmedelshandlareförenings (SLHF
) årsmöte och årsfest på restaurang K-märkt som 47 stolta butikstalanger mottog diplom och utbildningsstipendium.

Fortsätt att läsa »

MAX fortsätter sin expansion 

MAX Burgers fortsätter sin tillväxtresa och öppnar nu sin 153
restaurang i Sverige, belägen i Moraberg strax utanför Södertälje. Den nya restaurangen, som har plats för cirka 240 gäster, är strategiskt placerad vid knutpunkten för E4 och E20, vilket gör den lättillgänglig för både norr- och södergående trafik.

Fortsätt att läsa »

Mio och Jysk varnas för fusk

Flera företag, inklusive möbeljättarna Jysk och Mio, riskerar att drabbas av vite på upp till två miljoner kronor om de inte förbättrar sin prissättningspraxis. Konsumentverket har i en uppföljning av sin granskning från höstens rea konstaterat allvarliga brister hos företagen.

Fortsätt att läsa »

Coop Mellanmjölk vinner stort smaktest

Allt annat än mellanmjölk, eller? I Aftonbladets omfattande smaktest av den populära drycken mellanmjölk, utmärktes ”Coop mellanmjölk – Med lite längre hållbarhet” som bäst i test.Juryn, som bestod av medlemmar från tidningen, provsmakade 12 olika sorter. Bland de tre som pastöriserats vid högre temperatur för ”lite längre hållbarhet”, fann juryn sin favorit i Coops mellanmjölkspaket.

Fortsätt att läsa »

Ny kampanj för att främja pauser

Coca-Cola i Sverige har tillsammans med Powerade och Svenska Fotbollförbundet lanserat den nya kampanjen “Pause is Power”. Kampanjen syftar till att betona vikten av att ta en paus för att må bra, både fysiskt och psykiskt, och erbjuder idrottslag i Sverige chansen att vinna ett exklusivt pauskit.

Fortsätt att läsa »

Åtar sig att uppnå nettonollutsläpp

Paulig har nyligen offentliggjort sin ambition att minska sina globala utsläpp av växthusgaser till netto noll senast år 2045. Detta mål är en förlängning av företagets nuvarande hållbarhetsmål och ambitionsnivå för 2030, som godkänts av Science Based Targets-initiativet och är i linje med 1,5 gradersmålet enligt Parisavtalet.

Fortsätt att läsa »

Öppnar ny butik i Norrköping

Idag, torsdagen den 13 juni, inviger Axfoods restauranggrossist Snabbgross sin nybyggda butik i Norrköping. Denna öppning markerar kedjans 31
butik och den allra första i Norrköping. Butiken är dessutom Snabbgross första hämtgrossist där restaurang-, café- och företagskunder kan besöka butiken och handla på plats. Butiken har initialt skapat 11 nya arbetstillfällen i området.

Fortsätt att läsa »

Revolutionerar begagnatmarknaden med AI

Ny AI-teknologi gör det enklare att sälja begagnade varor på Tradera. Som första marknadsplats i Sverige lanserar Tradera en banbrytande AI-teknologi som automatiskt fyller i annonsdetaljer för sina användare. Denna innovativa funktion är ett stort steg framåt i Traderas strävan att göra cirkulär e-handel enklare och smidigare för alla.

Fortsätt att läsa »

Dafgårds Hållbarhetsredovisning 2023

Nu har Dafgårds släppt sin hållbarhetsredovisning för 2023, och företaget visar tydligt sitt engagemang för långsiktig hållbarhet i hela produktionskedjan, från val av råvara till färdiglagad maträtt.Man betonar att maten de tillagar inte bara ska smaka gott, utan också vara lagad med en inställning som sträcker sig ända fram till 2050 och mer därtill.

Fortsätt att läsa »

Följ oss

Copyright ©2024
designpartner: www.simboads.com

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Responsible publisher: Dunia Jamil

https://www.high-endrolex.com/14