Söker du en artikel?  

Sök
Stäng denna sökruta.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

Konkurrenternas skräp blir deals

Sedan förra året belönar McDonald’s gäster som använder deras app för att skanna när de slänger sina take-away förpackningar på rätt ställe. Detta initiativ syftar till att minska nedskräpningen i samhället och har nu utökats för att inkludera förpackningar från andra restaurangkedjor.

Fortsätt att läsa »

Forskarföretaget räddar ratade viner

Anders Crichton-Fock, lektor i måltidskunskap, och hans företag Grythyttan Culinary Science & Innovation har blivit utnämnda till Årets innovatör 2024 av Almi Mälardalen för deras banbrytande arbete med att rädda ratade viner genom innovativa metoder.

Fortsätt att läsa »

Rekryterar 50 medarbetare inför sommaren

Orkla i Eslöv, en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter, inleder rekryteringen av 50 säsongsarbetare inför årets gurksäsong. Den största livsmedelsanläggningen för Orkla Foods Sverige, belägen i Eslöv, kommer att anställa främst livsmedelsoperatörer men även truckförare för den intensiva perioden.

Fortsätt att läsa »

Hjärtstartare i alla biltemas varuhus

Biltema utrustar alla sina 61 varuhus i Sverige med hjärtstartare, vilket markerar ett viktigt steg för att öka säkerheten i deras butiker. Beslutet att installera hjärtstartare i varje varuhus understryker Biltemas åtagande att prioritera både sina anställdas och kunders säkerhet.

Fortsätt att läsa »

Matpriserna stabiliserar sig nu

Enligt färska siffror från Matpriskollen har prisutvecklingen inom dagligvaruhandeln märkbart avtagit under mars månad och ligger nu i linje med Riksbankens inflationsmål. Samtidigt vänder priserna på mejeriprodukter uppåt, trots att Icas annonserade prisoffensiv ännu inte har synts i butikerna.

Fortsätt att läsa »

En handlares dröm blir verklighet

Sam Rostami, Lerums egen son, fick redan som barn en passion för den närbelägna matbutiken och drömde om att en dag ha en egen. Efter att ha arbetat inom Axfoodkoncernen sedan 2017 blev hans dröm sann när han förvärvade Stenkullens Servicebutik i augusti 2023. Den 6 maj omvandlas butiken till Tempo Lerum Stenkullen.

Fortsätt att läsa »

Dafgårds och Katten Gustaf-filmen

Katten Gustaf, den världsberömda lasagneälskande innekatten, kommer att pryda förpackningarna av Karins lasagne i samband med sin senaste film. Detta samarbete, som välkomnas av både Dafgårds och Katten Gustaf-filmen, syftar till att skapa en rolig och minnesvärd upplevelse för kunderna.

Fortsätt att läsa »

Oväntat litet underskott i statskassan

Enligt rapporter från Riksgälden redovisade statens betalningar ett oväntat litet underskott på 0,3 miljarder kronor under mars månad. Denna siffra står i skarp kontrast till myndighetens tidigare prognos, som förutsåg ett underskott på hela 11,1 miljarder kronor.

Fortsätt att läsa »

En samling för Framtidens Gastronomi

Imorgon, den 9 april, är det dags för den årliga sammankomsten för hotell-, restaurang- och cateringbranschen – Gastronord. Under tre dagar samlas branschfolk på Stockholmsmässan för en händelserik mässa som förväntas bli den största och mest inspirerande hittills.

Fortsätt att läsa »

Ser den stora förändringen som permanent

Enligt Anna Fellenius, kategorichef på Systembolaget, är den dramatiska ökningen av försäljningen av alkoholfria drycker inte bara en tillfällig trend utan en varaktig förändring. Sedan millennieskiftet har försäljningen av alkoholfria drycker ökat med imponerande 788 procent, vilket pekar på en betydande förändring i svenskarnas konsumtionsvanor.

Fortsätt att läsa »

Onlineförsäljningen stagnerar i motvind

Prylkedjan Clas Ohlson rapporterar en svag prestation för sin onlineförsäljning under mars månad, med en nedgång på 5 procent jämfört med föregående månad. Trots en total ökning på 4 procent i försäljningen exklusive Spares-koncernen, signalerar nedgången inom e-handeln en möjlig utmaning för företaget.

Fortsätt att läsa »

Ica stoppar populära varan

Ica har beslutat att sluta sälja räkor från märket Nordhavsräkor, meddelar P4 Göteborg.
Enligt Icas hållbarhetsledare, har beslutet att upphöra med försäljningen av Nordhavsräkor att göra med att dessa räkor från Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt har förlorat sin MSC-certifiering och hamnat på rött ljus i WWFs fiskguide.

Fortsätt att läsa »

Stärker livsmedels-beredskapen mot kris

Efter flera år av nedmontering av livsmedelsberedskapen i Sverige, tas nu steg för att återstärka den. Nu har den statliga utredningen ”En ny livsmedelsberedskap” presenterats med åtgärder för att förbättra beredskapen, inklusive ökad samordning, upprättande av nya beredskapslager och statlig finansiering för att stärka livsmedelsberedskapen.

Fortsätt att läsa »

City Gross lanserar outlet i Höör

City Gross öppnar en ny outlet i Höör, vilket ger kunderna ännu en anledning att besöka butiken. Outleten, som öppnar den 11:e april, kommer att erbjuda rabatterade priser på produkter från kedjans Hem & Fritids-avdelning.

Fortsätt att läsa »

MAX rekryterar med fokus på gaming

MAX Burgers har lanserat en banbrytande satsning som öppnar upp möjligheter för unga gamers att använda sina spelvana som ett verktyg för att söka jobb. Genom ett innovativt samarbete med spelplattformen Esportal har MAX utvecklat ett nytt sätt att omvandla gaming-erfarenheter till relevanta kompetenser för arbetsmarknaden.

Fortsätt att läsa »

Medaljregn över Norrmejeriers mjölkbönder

Norrmejerierbönderna får återigen uppmärksamhet för sin höga kvalitet på mjölken de producerar. Av de 23 mjölkbönderna i Sverige som tilldelas LRF Mjölks Guldmedalj i år kommer hela 10 från Norrmejerier. Denna prestigefyllda utmärkelse delas ut till bönder som har levererat mjölk av högsta kvalitet under minst 23 år.

Fortsätt att läsa »

Rekordminskning av CO2e hos Greenfood

Greenfood har rapporterat om en imponerande minskning av sina utsläpp av växthusgaser under 2023. Med en sänkning på hela 60,2 procent per ton såld mat jämfört med basåret 2020, har företaget överträffat sina egna ambitiösa mål för utsläppsminskning till 2025.

Fortsätt att läsa »

Positiv prognos för transaktionsmarknaden

Efter två år med minskad aktivitet på Private Equity-marknaden på grund av makroekonomiska utmaningar förväntas en ökning av transaktionsaktiviteten under 2024. Det förutsätter att det makroekonomiska läget stabiliseras enligt centralbankernas prognoser och att sjunkande räntor skapar bättre förutsättningar för Private Equity-investeringar.

Fortsätt att läsa »

Stärker satsningen på svenskt kött

Scan Sverige AB tar nu stora steg mot att maximera fördelarna med svenskt och lokalproducerat kött genom en strategisk omstrukturering. Detta inkluderar en sammanslagning och förstärkning av den kommersiella och inköpsorganisationen, vilket syftar till att öka handlingskraften, flexibiliteten och effektiviteten.

Fortsätt att läsa »

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil