Ä-märkta nyheter i butikens korvhylla

Sörmländska Mälarchark lanserar nu en serie nya korvprodukter | Foto: Pressbild
Det sörmländska företaget Mälarchark lanserar nu en serie Ä-märkta korvar utan nitrit. Korvarna är gjorda på svenskt Krav-märkt kött och fria från e-ämnen, skriver företaget.

De produkter Mälarchark nu lanserar under Ä-märkt är wienerkorv och skinnfri grillkorv. Korvarna är varmrökta och röks på traditionellt vis med alflis. 
– Vi väljer att göra en Ä-märkt och ekologisk korv för att vi ser en ökande efterfrågan från konsumenterna att äta mat utan onödiga tillsatser, säger Mälarcharks VD Andreas Gisselfeldt.Korvarna finns att köpa i Ica-butiker runt om i Sverige, samt i Coop-butiker i Mälardalen och Stockholm från och med den 14 mars.
– När du väljer en produkt från Mälarchark kan du vara säker på att det alltid är 100% svenskt kött av hög kvalitet. För oss är det viktigt med närproducerat och vi arbetar med flera lokala köttleverantörer, bland andra Rekarnekött och Hammarby Storgård i Eskilstuna, säger Andreas Gisselfeldt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil