”Stabilt i en turbulent omvärld”

Koncernens nettoomsättning ökade med 5,3 procent till 31,4 miljarder kr, rapporterar Ica och sätter det i relation till de 29,8 miljarder kr man omsatte kvartal 3 2019.
Vinst i form av rörelseresultat exklusive jämförelsestörande posten steg 6,2 procent till 1 698 miljoner kr.

– Koncernens försäljning och rörelseresultat har påverkats av den pågående covid-19 pandemin. Ica Sverige har gynnats medan övriga segment har påverkats negativt, sammanfattar man.

I hållbarhetsrapporten noterar Ica-gruppen att dess utsläpp minskat med 74 procent per rullande 12-månadersperiod jämfört med basåret 2006.
– Under rapporteringsperioden har utsläppen minskat tack vare en successivt ökad användning av köldmedia med lägre klimatpåverkan i butiksled samt övergång till förnybar el i Rimi Baltic, skriver man.

– Utsläppen av växthusgaser minskar kontinuerligt och trenden talar för att Ica-gruppen kommer att nå målet om klimatneutralitet genom att i den egna verksamheten ha minskat utsläppen med minst 70 procent vid utgången av 2020 och klimatkompensera för resterande utsläpp, sammanfattar man.

Ica-gruppens vd Per Strömberg noterar att man detta kvartal i stort sett ser samma mönster som kvartalet innan.

– Stark volymtillväxt för ICA Sverige medan försäljningsutvecklingen är svagare för Rimi Baltic och Apotek hjärtat. Resultatmässigt hade dock Rimi Baltic ett starkt kvartal. Den uppdaterade marknadsvärderingen av vår fastighetsportfölj visar på en fortsatt stabil utveckling, sammanfattar Strömberg.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.