Nu vill fler handla svenskproducerad mat

Nu vill fler handla svenskproducerad mat
Foto: Landshypotek Bank

I en ny undersökning, gjord på uppdrag av Landshypotek bank, säger 85 procent av de som svarat att de helst vill handla svenskproducerad mat.

I en färsk undersökning, gjord av Novus på uppdrag av Landshypotek bank, säger 85 procent av de svarande att de endast eller oftast försöker handla svenskproducerad mat.
Över hälften av de som svarat är beredda att betala mer jämfört med före pandemin.

77 procent av de svarande säger att de oftast försöker handla svenskproducerad mat, medan 8 procent säger att de enbart handlar svenskproducerat.
– Det är väldigt positivt att så många svarar att de aktivt söker svenska livsmedel. Det främjar både grön företagsamhet och en levande landsbygd genom att stötta lokala producenter, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek bank.

Ett resultat i undersökningen är att barnfamiljer i större utsträckning försöker handla svenskproducerat jämfört med genomsnittet (81% jämfört med 77%).
Av de som handlar svenskproducerad mat svarar de flesta att de gör så för att gynna svenskt lantbruk (74%) eller trakten, bygden och lokala producenter (72%).

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.