Nu vill fler handla svenskproducerad mat

Nu vill fler handla svenskproducerad mat
Foto: Landshypotek Bank
I en ny undersökning, gjord på uppdrag av Landshypotek bank, säger 85 procent av de som svarat att de helst vill handla svenskproducerad mat.

I en ny undersökning, gjord på uppdrag av Landshypotek bank, säger 85 procent av de som svarat att de helst vill handla svenskproducerad mat.

I en färsk undersökning, gjord av Novus på uppdrag av Landshypotek bank, säger 85 procent av de svarande att de endast eller oftast försöker handla svenskproducerad mat.
Över hälften av de som svarat är beredda att betala mer jämfört med före pandemin.

77 procent av de svarande säger att de oftast försöker handla svenskproducerad mat, medan 8 procent säger att de enbart handlar svenskproducerat.
– Det är väldigt positivt att så många svarar att de aktivt söker svenska livsmedel. Det främjar både grön företagsamhet och en levande landsbygd genom att stötta lokala producenter, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek bank.

Ett resultat i undersökningen är att barnfamiljer i större utsträckning försöker handla svenskproducerat jämfört med genomsnittet (81% jämfört med 77%).
Av de som handlar svenskproducerad mat svarar de flesta att de gör så för att gynna svenskt lantbruk (74%) eller trakten, bygden och lokala producenter (72%).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil