Amazon vill ha mer data Nytt samarbete med Meta

Foto MostPhotos
Amazon vill fördjupa samarbetet med Meta. Ambitionen är att suga åt sig än mer data om kunderna och göra till egen förstahandsdata.

Det blir allt viktigare för företag att ha koll på och kunna utnyttja sin egen förstahandsdata. Nu hittar också alltfler företag lösningar för att göra extern data till förstahandsdata, skriver ehandel.se.

Det gör nu Amazon i ett nytt, brett samarbete med Meta.

Amazon är en av världens största annonsplattformar men även en gigantisk annonsörer. Nu ska Amazon och Meta fördjupa sin relation utifrån detta.

Vad det handlar om är att Amazons produktannonser hos Meta nu får egna ”landningssidor”. Istället för att annonserna länkar ut direkt till produktsidor på Amazons sajt så får de se en förenklad produktsida direkt hos Facebook eller Instagram, skriver ehandel.se.

Den nya lösningen finns än så länge bara i USA, men inte ens där kommer alla automatiskt att få tillgång till lösningen.

Istället måste varje kund aktivera funktionen. Den primära anledningen till att Amazon och Meta gör det här samarbete handlar inte om fler köp utan om data. De två företagen byter helt enkelt förstahandsdata med varandra.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil