Anahita har skapat en vegansk chokladfabrik

Foto Pressbild
Vegan Delights – namnet på den veganska chokladfabrik som Anahita Vazvan i Uppsala drog igång och vars produkter nu sprids över världen.

 Hösten 2021 startade Anahita Vazvan sin produktion i Uppsala och sedan dess har Vegan Delights sin egen produktion här.
En stor del av de tillverkade pralinerna, chokladkakorna och barsen sprids till kunder runt om i världen ochhar det gemensamma att de är veganska och glutenfria.

I en presentation hos Almi berättar Anahita att en bred kundkrets välkomnat hennes produkter.
– De ser att svenskproducerad choklad från en liten chokladfabrik i Uppsala är schyst för planeten och djuren. Förr var folk mer skeptiska till veganskt. Mer rädda för förändring än nu, menar hon.

Hösten 2020 ombildade Anahita sin enskilda firma till ett aktiebolag och växlade upp satsningen efter att ha kommit i kontakt med Almi.
– Det är inte bara pengar jag fått utan jag uppskattar den positiva responsen jättemycket. Att de tycker att det här är en bra idé. Det kan annars kännas läskigt som entreprenör – att våga köra på med sin idé, konstaterar hon. Med Almis finansiering i ryggen kunde hon också skapa sin egen chokladfabrik.
Nu ska produktionen automatiseras och dessutom synkas med logistik och distribution för att framgångssagan ska fortsätta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil