Apotea först i världen med integrerat robotplock

Pär Svärdson | Foto Pressbild
Apotea är först i världen med integrerat robotplock i Autostore. Det är första gången den unika plockroboten eOperator integrerats i en Autostore-lösning.

Svenska nätapoteket Apotea har under hösten 2022 helautomatiserat sitt logistikcenter för att snabbt, enkelt och smidigt kunna leverera ca 50 000 beställningar om dagen. Hela processen är integrerad och det är första gången i världen som den unika plockroboten eOperator integrerats med en Autostore-lösning, skriver ehandel.se.

– Under pandemin tittade vi på att bygga ut kapaciteten för att kunna gå från att leverera 50 000 ordrar till 100 000 ordrar. Det var då vi började titta på Element Logic och Autostore. När vi bestämde oss för att installera Autostore var det just förmågan att kunna robotisera plockningen som var en av drivkrafterna, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

– För oss var det viktigt med ett system som kan hantera variationer i produktstorlek och orderingång som kan expanderas när vi växer. Den här satsningen hjälper oss att bli mer effektiva vilket underlättar för oss att överträffa våra kunders förväntningar, säger Pär Svärdson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil