Samarbetar med Panta på

Orkla inleder ett samarbete med Pantapå när det gäller plaståtervinning. Från 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Orklas varumärke Grumme genom det nya samarbetet.

Från och med 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Grumme.
Det är ett samarbete med Pantapå, en app som ger dig rabatt på andra Grumme-produkter när du scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Därför gläds Orkla åt samarbetet med Pantapå eftersom det både ger konsumenter incitament att återvinna mer, samtidigt som det underlättar för oss att få till ett bättre kretslopp för våra plastförpackningar, säger Sofie Ek hos Orkla Sverige

I en första fas kommer alla rengöringsprodukter ur Grummes sortiment att vara pantningsbara genom Pantapå-appen.
Från mitten av mars kommer du även att kunna panta tomma förpackningar av tvättprodukter från Grumme.

– I dag är det brist på återvunnen plast, vilket är problematiskt eftersom vi helst skulle vilja att alla våra förpackningar var gjorda i återvunnen plast. Genom att samarbeta med Pantapå hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas, säger Sophie Grönlund, varumärkesansvarig för Grumme.

Pantapå har funnits sedan 2016, men har först nyligen lanserat appen för pant på alla förpackningar. Under de senaste tre månaderna har över en kvarts miljon plastförpackningar pantats genom appen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil