Samarbetar med Panta på

Orkla inleder ett samarbete med Pantapå när det gäller plaståtervinning. Från 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Orklas varumärke Grumme genom det nya samarbetet.

Från och med 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Grumme.
Det är ett samarbete med Pantapå, en app som ger dig rabatt på andra Grumme-produkter när du scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Därför gläds Orkla åt samarbetet med Pantapå eftersom det både ger konsumenter incitament att återvinna mer, samtidigt som det underlättar för oss att få till ett bättre kretslopp för våra plastförpackningar, säger Sofie Ek hos Orkla Sverige

I en första fas kommer alla rengöringsprodukter ur Grummes sortiment att vara pantningsbara genom Pantapå-appen.
Från mitten av mars kommer du även att kunna panta tomma förpackningar av tvättprodukter från Grumme.

– I dag är det brist på återvunnen plast, vilket är problematiskt eftersom vi helst skulle vilja att alla våra förpackningar var gjorda i återvunnen plast. Genom att samarbeta med Pantapå hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas, säger Sophie Grönlund, varumärkesansvarig för Grumme.

Pantapå har funnits sedan 2016, men har först nyligen lanserat appen för pant på alla förpackningar. Under de senaste tre månaderna har över en kvarts miljon plastförpackningar pantats genom appen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil