Samarbetar med Panta på

Orkla inleder ett samarbete med Pantapå när det gäller plaståtervinning. Från 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Orklas varumärke Grumme genom det nya samarbetet.

Från och med 1 februari kan man panta alla rengöringsprodukter från Grumme.
Det är ett samarbete med Pantapå, en app som ger dig rabatt på andra Grumme-produkter när du scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Därför gläds Orkla åt samarbetet med Pantapå eftersom det både ger konsumenter incitament att återvinna mer, samtidigt som det underlättar för oss att få till ett bättre kretslopp för våra plastförpackningar, säger Sofie Ek hos Orkla Sverige

I en första fas kommer alla rengöringsprodukter ur Grummes sortiment att vara pantningsbara genom Pantapå-appen.
Från mitten av mars kommer du även att kunna panta tomma förpackningar av tvättprodukter från Grumme.

– I dag är det brist på återvunnen plast, vilket är problematiskt eftersom vi helst skulle vilja att alla våra förpackningar var gjorda i återvunnen plast. Genom att samarbeta med Pantapå hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas, säger Sophie Grönlund, varumärkesansvarig för Grumme.

Pantapå har funnits sedan 2016, men har först nyligen lanserat appen för pant på alla förpackningar. Under de senaste tre månaderna har över en kvarts miljon plastförpackningar pantats genom appen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil