Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Här är årets glöggsmak

Årets glögg från Blossa har smaker från Marrakech, meddelar man nu, och med en ”frisk touch av mynta och grönt te”. | Foto: Pressbild
Lite tidigt på året? Nej då. Här kommer beskedet du längtat efter; årets glögg från Blossa bygger på smaker från Marrakech – med mynta och grönt té.

Marrekech har fått stå för inspirationen till årets glöggsmak hos Blossa vilket innebär en touch av mynta och grönt té, närmare bestämt Maghrebi-té enligt Blossas egen information.

– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid, säger Åsa Orsvärn hos Blossa.
– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, analyserar hon.

Även årets flaskdesign har inspirerats av Marocko och det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech.
Den grön-blå färgen ska föra tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder, funderar Blossa.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.