Här är årets glöggsmak

Årets glögg från Blossa har smaker från Marrakech, meddelar man nu, och med en ”frisk touch av mynta och grönt te”. | Foto: Pressbild
Lite tidigt på året? Nej då. Här kommer beskedet du längtat efter; årets glögg från Blossa bygger på smaker från Marrakech – med mynta och grönt té.

Marrekech har fått stå för inspirationen till årets glöggsmak hos Blossa vilket innebär en touch av mynta och grönt té, närmare bestämt Maghrebi-té enligt Blossas egen information.

– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid, säger Åsa Orsvärn hos Blossa.
– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, analyserar hon.

Även årets flaskdesign har inspirerats av Marocko och det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech.
Den grön-blå färgen ska föra tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder, funderar Blossa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil