Marrekech har fått stå för inspirationen till årets glöggsmak hos Blossa vilket innebär en touch av mynta och grönt té, närmare bestämt Maghrebi-té enligt Blossas egen information.

– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid, säger Åsa Orsvärn hos Blossa.
– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, analyserar hon.

Även årets flaskdesign har inspirerats av Marocko och det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech.
Den grön-blå färgen ska föra tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder, funderar Blossa.