Årets julsnaps äldst i världen

Foto Pressbild
I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Vasa 1628 är en gåva lika snygg som den är god, menar tillverkaren. Perfekta julklappen till historieintresserade såväl som dryckeskonnässörer.

Lägg den under granen eller sätt den på julbordet och inmundiga replikan av världens äldst bevarade sprit med smak av anis och inslag av ek.

Historien om världens äldsta sprit börjar den 10 augusti 1628. Gustav den II Adolf sjösätter sitt nya mäktiga krigsskepp Vasa, men som bekant kapsejsar efter bara några hundra meter.

En spritflaska följer med skeppet ned i djupet och ligger där bland krut, kanoner och skelett i 333 år. När man till slut bärgar skeppet 1961, kommer flaskan upp till ytan igen.

Ett destillat av det förflutna förpackat i nutida design och historia

Den prisbelönta designen på flaskan ger oss en inblick i 1600-talet precis som detta brännvin, eller brännewijn som man då stavade det, ger oss en smak av historien.

Läs mer om årets julsnaps i Butikstrender 10/2023

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil