Arla gör Yalla mer återvinningsbar

Arla byter en del av förpackningen för Yallas drycker vilket gör att en större del av förpackninen kan återvinnas än vad som tidigare varit möjligt.

Nu byter Yallas yoghurtbaserade drycker om till en ny avtagbar etikett som gör det möjligt för konsumenter att återvinna en större del av förpackningen än tidigare, meddelar Arla i en pressrelease.
Enligt företaget innebär det att det blir möjligt att materialåtervinna 300 ton plast per år, utifrån 2021 års försäljning.

Yalla får en ny och smart etikett som omsluter alla flaskor i det yoghurtbaserade dryckessortimentet. Den nya etiketten är enkel att dra av vilket gör det möjligt att materialåtervinna den resterande delen av flaskan.

– Yalla vill vi göra det lätt för alla att källsortera. Den nya etiketten är smidig att dra av och gör det enkelt att återvinna den resterande flaskan. För konsumenter blir det på så vis enklare att göra gott efter att de druckit någonting gott, säger Adam Öberg, varumärkesansvarig för produkten hos Arla Sverige.

Förändringen omfattar Yalla drickyoghurt, drickkvarg och yoghurtsmoothie, både 350 ml flaska och 950 ml flaska. De nya Yalla-flaskorna finns i butik från och med vecka 19.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil