”Räkna med förseningar vid brexit”

”Räkna med förseningar vid brexit”
Foto: Mostphotos
Brexit är nära och det brittiska utträdet ur EU medför en rad förändringar – och problemet är, bland annat, att många av dem ännu är oklara.

Brexit är nära och det brittiska utträdet ur EU medför en rad förändringar – och problemet är, bland annat, att många av dem ännu är oklara.

Storbritannien har som vi alla vet vid det här laget valt att lämna EU och isolera sig från den europeiska gemenskapen inom handel, tullar och annat.
När nu brexit är nära är det fortfarande oklart hur utträdet ur EU kommer att påverka handeln i ett antal avseenden.

DB Schenker försöker nu svara på ett antal frågor och konstaterar att alla kommer att påverkas och att vad gäller gränspassager mellan Storbritannien och EU måste alla räkna med förseningar och köbildningar initialt.

Om transportkostnaderna kommer att påverkas vågar man inte sia om. DB Schenker konstaterar att de kan påverkas både av myndighetsbeslut och av eventuella krav på ytterligare tillstånd eller licenser.

Bokningsrutiner kommer inte att behöva ändras men man kan räkna med ökad kontroll av alla dokument i logistikkedjan, skriver logistikjätten.
Som en följd bör man också räkna med längre ledtider, tillägger man.
– Det DB Schenker kan och kommer att göra är att inte skicka iväg något gods med ofullständig dokumentation, meddelar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil