”Räkna med förseningar vid brexit”

”Räkna med förseningar vid brexit”
Foto: Mostphotos
Brexit är nära och det brittiska utträdet ur EU medför en rad förändringar – och problemet är, bland annat, att många av dem ännu är oklara.

Brexit är nära och det brittiska utträdet ur EU medför en rad förändringar – och problemet är, bland annat, att många av dem ännu är oklara.

Storbritannien har som vi alla vet vid det här laget valt att lämna EU och isolera sig från den europeiska gemenskapen inom handel, tullar och annat.
När nu brexit är nära är det fortfarande oklart hur utträdet ur EU kommer att påverka handeln i ett antal avseenden.

DB Schenker försöker nu svara på ett antal frågor och konstaterar att alla kommer att påverkas och att vad gäller gränspassager mellan Storbritannien och EU måste alla räkna med förseningar och köbildningar initialt.

Om transportkostnaderna kommer att påverkas vågar man inte sia om. DB Schenker konstaterar att de kan påverkas både av myndighetsbeslut och av eventuella krav på ytterligare tillstånd eller licenser.

Bokningsrutiner kommer inte att behöva ändras men man kan räkna med ökad kontroll av alla dokument i logistikkedjan, skriver logistikjätten.
Som en följd bör man också räkna med längre ledtider, tillägger man.
– Det DB Schenker kan och kommer att göra är att inte skicka iväg något gods med ofullständig dokumentation, meddelar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil