E-handeln nu femtedel av apotekens totalsälj

E-handeln nu femtedel av apotekens totalsälj
Foto: Mostphotos
E-handelns andel av apotekens försäljning fortsätter att öka och står nu för en femtedel av totalen, enligt Sveriges apoteksförening.

E-handelns andel av apotekens försäljning fortsätter att öka och står nu för en femtedel av totalen, enligt Sveriges apoteksförening.

Pandemin har fortsatt speeda upp övergången från fysisk försäljning till e-handel även inom apoteksområdet, även om tillväxten mattats något under första halvåret i år efter fjolårets explosion efter pandemiutbrottet 2020.

Under 2020 omsatte apotekshandeln i Sverige 64 miljarder kr, enligt Sveriges apoteksförening.
E-handeln stod då för omkring 16 procent av försäljningen och ökade under 2020 med 60 procent.

Tillväxttakten i e-handeln har mattats något under första halvan av 2021 jämfört med fjolåret.
Under första kvartalet i år ökade e-handeln med 41,2 procent jämfört med första kvartalet 2020 och under andra kvartalet med 16,7 procent i motsvarande jämförelse.

Samtidigt fortsätter skillnaden vara stor mellan vad som säljs fysiskt respektive på nätet.
I den traditionella apotekshandeln stod receptbelagt för 73,2 procent medan den i e-handeln inte nådde högre än till 50,1 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil