Frill fortsatt offensiva – förvärvar Juica

Frill fortsatt offensiva – förvärvar Juica
Foto: Juica
Bolaget Frill har genomfört förvärv av 100 procent av aktierna i Juica Sverige AB. Förvärvet förstärker Frills position ytterligare och adderar till en rad produkter med hög potential till Frills redan diversifierade och intressanta produktportfölj.

Bolaget Frill har genomfört förvärv av 100 procent av aktierna i Juica Sverige AB. Förvärvet förstärker Frills position ytterligare och adderar till en rad produkter med hög potential till Frills redan diversifierade och intressanta produktportfölj.

Förvärvet ligger i linje med Frills tidigare kommunicerade strategi om att bygga en expansiv portfölj av varumärken både genom förvärv och organisk tillväxt inom den snabbväxande sektorn functional foods.

– Juicas produkter har stor potential och ger oss möjlighet att fortsätta vår snabba expansion. Resan mot att bli ett av Nordens ledande functional foods-företag har redan tagit fart och jag ser fram emot att integrera Juicas nuvarande och kommande produkter i vår existerande verksamhet, säger Peter Blom, VD för Frill och fortsätter:
– Frill har på kort tid byggt en mycket intressant produktportfölj inom functional foods – ett av de snabbast växande segmenten inom livsmedelsbranschen. Vi börjar få en storlek som gör att vi blir en intressant motpart för de stora livsmedelsblocken, något som snabbar på vår tillväxt ytterligare.

– Det ska bli otroligt kul att vara med på den resa som Frill har startat. Marknaden för ekologiska juicer är attraktiv och intresset i Norden ökar. Vi ser en kraftig ökning i vår försäljning mot föregående år. Vår helt nya produktserie Juicekultur säljs redan i dagligvaruhandeln och HORECA-segmentet. Vi är extra glada över att kunna meddela att dessa produkter inom kort lanseras hos Sveriges samtliga Pressbyråns och 7-Elevens butiker, kommenterar Patrik Bruhl, VD för Juica AB, och avslutar:
– Att vi nu kommer in i den snabbväxande koncernen Frill ger oss möjlighet att växla upp ytterligare. Genom en välfungerande och större organisation, ytterligare försäljningskanaler och en effektiv säljkår blir vi en stark part för inköpare, vilket ger oss goda möjligheter att på ett snabbt och effektivt sätt öka försäljningen av våra nuvarande produkter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil