Ny kvarn när alla vill ha havre

Fazer investerar i en ny kvarn (obs. förhoppningsvis inte en sådan som på bilden.) | Foto av Paolo Gallo
Fazer ser en kraftig ökning av efterfrågan på havrebaserade produkter och coronakrisen fyller på efterfrågan ännu mer. Nu bygger företaget ny kvarn.

Intresset för havre och havrerelaterade produkter har stigit kraftigt under några år och under coronapandemin har den stegrats ytterligare.
Inledningsvis kom boosten via en hamstringsvåg som omfattade exempelvis havregryn men efter sommaren ser Fazer en fortsatt växande efterfrågan.

I Lidköping brann havrekvarnen hösten 2019 och produktionen har därför haft problem att hålla jämna steg med efterfrågan och först mot slutet av första kvartalet i år var kapaciteten på nivån före branden.

Nu ser Fazer efterfrågan fortsätta stiga och man har därför beslutat bygga ytterligare en havrekvarn i Lidköping, en investering som fördubblar företagets havrekapacitet.
Grundorsaken till investeringen är att man ser en fortsatt övergång till mer växtbaserad kost och stora möjligheter för svenskt havre på exportmarknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil