Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Ny kvarn när alla vill ha havre

Fazer investerar i en ny kvarn (obs. förhoppningsvis inte en sådan som på bilden.) | Foto av Paolo Gallo
Fazer ser en kraftig ökning av efterfrågan på havrebaserade produkter och coronakrisen fyller på efterfrågan ännu mer. Nu bygger företaget ny kvarn.

Intresset för havre och havrerelaterade produkter har stigit kraftigt under några år och under coronapandemin har den stegrats ytterligare.
Inledningsvis kom boosten via en hamstringsvåg som omfattade exempelvis havregryn men efter sommaren ser Fazer en fortsatt växande efterfrågan.

I Lidköping brann havrekvarnen hösten 2019 och produktionen har därför haft problem att hålla jämna steg med efterfrågan och först mot slutet av första kvartalet i år var kapaciteten på nivån före branden.

Nu ser Fazer efterfrågan fortsätta stiga och man har därför beslutat bygga ytterligare en havrekvarn i Lidköping, en investering som fördubblar företagets havrekapacitet.
Grundorsaken till investeringen är att man ser en fortsatt övergång till mer växtbaserad kost och stora möjligheter för svenskt havre på exportmarknaden.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.