Ny kvarn när alla vill ha havre

Fazer investerar i en ny kvarn (obs. förhoppningsvis inte en sådan som på bilden.) | Foto av Paolo Gallo
Fazer ser en kraftig ökning av efterfrågan på havrebaserade produkter och coronakrisen fyller på efterfrågan ännu mer. Nu bygger företaget ny kvarn.

Intresset för havre och havrerelaterade produkter har stigit kraftigt under några år och under coronapandemin har den stegrats ytterligare.
Inledningsvis kom boosten via en hamstringsvåg som omfattade exempelvis havregryn men efter sommaren ser Fazer en fortsatt växande efterfrågan.

I Lidköping brann havrekvarnen hösten 2019 och produktionen har därför haft problem att hålla jämna steg med efterfrågan och först mot slutet av första kvartalet i år var kapaciteten på nivån före branden.

Nu ser Fazer efterfrågan fortsätta stiga och man har därför beslutat bygga ytterligare en havrekvarn i Lidköping, en investering som fördubblar företagets havrekapacitet.
Grundorsaken till investeringen är att man ser en fortsatt övergång till mer växtbaserad kost och stora möjligheter för svenskt havre på exportmarknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil