Axfood återkallar chokladflarn

Axfood återkallar Eldorado chokladflarn med bäst före-datum 2021-01-17 BA200721. (Ej produktbild). | Foto av Andrey Starostin
Axfood tvingas återkalla en produkt i varumärket Eldorado, Eldorado chokladflarn, där produkten med en viss märkning saknar information om nötter.

Axfood återkallar Eldorado chokladflarn med bäst före-datum 2021-01-17 BA200721 eftersom produkten är felaktigt märkt som Havreflarn och saknar information om att spår av allergenerna mjölk, mandel- och hasselnötter kan förekomma i produkten.
Därmed finns risk för allergisk reaktion hos känsliga personer, konstaterar Axfood i en pressrelease.

Produkten har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning i butik.
Inga konsumentreaktioner eller sjukdomsfall har dock rapporterats.
– Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butik där den är köpt för ersättning, skriver koncernen i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil