Kronfågels ägares vd sparkas efter avslöjad skandal

Kronfågels vd sparkas efter avslöjad skandal
Janneke Vackerberg, Scandi Standard. Foto: Scandi Standard
Kronfågels ägare Scandi standard sparkar sin vd Leif Bergvall Hansen efter Aftonbladets avslöjande om grova brister i djurhållningen hos företaget.

Kronfågels ägare Scandi standard sparkar sin vd Leif Bergvall Hansen efter Aftonbladets avslöjande om grova brister i djurhållningen hos företaget.

Kronfågels vd Leif Bergvall får sparken efter att Aftonbladet avslöjat grova brister i djurhållningen hos företaget och om hur kycklingar skållas levande.
Bergvall Hansen fortsätter dock som vd och koncernchef tills man hittat en efterträdare, meddelar ägarbolaget Scandi standard.

– Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi standard, säger styrelseordförande Johan Bygge i ett pressmeddelande.
Att den självklara anledningen till att man just nu genomför förändringen är den färska granskningen är naturligtvis inget företaget vill medge offentligt.

Aftonbladets avslöjande om hur kycklingar skållas levande hos Kronfågel har fått ett brett genomslag och även kostat Kronfågel ett stort antal kunder.
Minst 90 av Sveriges kommuner stoppar inköp av kyckling från Kronfågel tills vidare, kunde Aftonbladet rapportera några dagar efter avslöjandet.

Bland annat satte Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala stopp för inköpen.
 – Vi har så höga djurskyddskrav i kommunen. Efter att vi fick veta detta så håller inte de här produkterna. De klarar inte kraven och då har vi valt att stänga ner de produkterna tills företaget kan visa på att de vidtagit åtgärder så det inte inträffar igen, sade då Annica Axelsson, upphandlare och ansvarig för livsmedel i Malmö stad, till aftonbladet.se.

– Vi förstår deras reaktion och att de vill få en tydligare bild av vad som hänt och vad vi gör för att komma till rätta med problemen. Vi hoppas att vi inom kort får möjlighet att berätta mer för dem om vad som hänt och visa dem vad vi gjort för att lösa problemen, skrev Janneke Vackerberg i ett mejl till tidningen då.
Nu har man visat en sådan åtgärd för att läsa problemen – att sparka företagets vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil