Ny märkning för juice

Ny märkning för juice
Ett juicepaket med den nya märkning som från november finns på God morgon-juicer. Foto: Pressbild Eckes Granini

God morgon-juicerna Apelsin och Sweet orange kommer från november att vara hållbarhetsmärkta med märkningen ”100% sustainably grown”.

God morgon kommer från och med november att hållbarhetsmärka produkter som innehåller juice från frukt och grönsaker odlade på hållbarhetscertifierade gårdar.

Märkningen heter ”100% sustainably grown” och företagets ambition är att vara het hållbar i sin produktion om tio år.

– Märkningen “100 % sustainably grown” har skapats för att hjälpa konsumenterna att göra ett hållbart val. Vi är stolta att vara en del av detta branschinitiativ, säger Pernilla Morén som är ansvarig för innovation och hållbarhet hos Eckes Granini Sverige som äger varumärket God morgon.

God morgon har även förbättrat sina kartonger utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Genom att byta ut den tunna plastbarriären i kartongen och hela korken till biobaserad plast av tallolja får förpackningen 25 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med den tidigare förpackningen, meddelar företaget.

Resterande 75 procent av koldioxidutsläppen klimatkompenseras via två projekt. Ett i Uganda som syftar till att öka andelen bränsleeffektiva spisar vilket i sin tur minskar utsläppen och bidrar till ekonomisk tillväxt samt ett projekt i Borneo som skyddar den lokala regnskogen och de orangutanger som bor där.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil