Biografer kämpar efter hackerattack

Arkivbild MostPhotos
Efter en omfattande hackerattack mot biografkedjornas bokningssystem går det fortfarande inte att boka biljetter online. Trots problemen rullar filmerna som vanligt, och Swish accepteras i kassan.

Biografer runtom i landet står inför tekniska problem då deras bokningssystem drabbats av en omfattande hackerattack. Den ansvariga it-leverantören, Tietoevry, utsattes för en ransomware-attack i helgen, vilket resulterade i att biljettbokningen online slogs ut.

För närvarande är det omöjligt att boka biobiljetter online till de stora biografkedjorna. Marknadsdirektören på Filmstaden, Helena Eklund, delar en förhoppning om att problemet ska lösas inom 48 timmar, men bekräftar att de planerar för eventuella förseningar. Trots detta påverkar inte det filmvisningarna, och kunder kan fortfarande betala på plats genom att använda Swish.

Kreativa lösningar trots tekniskt kaos
Filmstaden och Svenska bio, två stora biografkedjor med samma it-system, drabbades av attacken. Trots tekniska bekymmer har de lyckats fortsätta föreställningarna. Peter Fornstam, VD för Svenska bio, uttrycker sin stolthet över medarbetarnas snabba och kreativa improvisation. Kunder uppmanas att använda Swish och köpa biljetter direkt på plats.

VD: ”Luttrad, men stolt”
Peter Fornstam på Svenska bio, trotsar de senaste årens utmaningar som pandemi och Hollywoodstrejk. Han påpekar att de anställda snabbt anpassade sig till det tekniska haveriet genom att acceptera Swish-betalningar och manuellt trycka ut biljetter. Fornstam är nöjd med kundernas förståelse för den extraordinära situationen.

Framtidsutsikter och åtgärder
Biografkedjorna jobbar intensivt för att återställa det drabbade bokningssystemet och hoppas på en fullständig återhämtning inom kort. Trots de tekniska problemen uppmanar de besökare att kolla föreställningstider online och besöka biograferna för att köpa biljetter på plats. Enligt dem är showen fortfarande igång trots det tekniska tumultet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil