Årstiderna nominerade i hållbarhet

Årstiderna Sverige är nominerad som Årets hållbara företag i Retail Awards 2020. | Foto: Pressbild
Årstiderna är en av finalisterna i kategorin Årets hållbara företag när Retail wards 2020 ska avgöras. 21 september kommer vinnarna att presenteras.

Danska företaget Årstiderna, verksamt även i Sverige sedan 2006, är en av finalisterna i kategorin Årets hållbara företag i Retail awards 2020.
De två andra finalisterna i kategorin är Lidl och Apotea.

– Det känns naturligtvis jättekul och hedrande att bli nominerade,
säger Årstidernas Rachel Seow Sosa.
– Årstidernas grundidé bygger på hållbarhet, det ligger i vårt DNA. Alla våra produkter, processer och kampanjer utgår från ett klimatperspektiv – det är något vi aldrig kompromissar med. Är det inte hållbart, så gör vi det inte. Vi är stolta över att vara en planetarisk verksamhet, som jobbar för planetens bästa, sammanfattar hon.

Årstiderna levererar 100 procent ekologisk mat i Sverige och Danmark. Verksamheten har sedan 2003 en no fly-policy, vilket innebär att inga varor transporteras med flyg.
Hela verksamheten CO2-beräknas, och företaget siktar på att CO2-räkenskapet ska vara i balans (klimatneutral) vid utgången av 2020.
Dessutom är ett av verksamhetens mål att även alla Årstidernas leverantörer ska ha sina CO2-räkenskap i balans år 2025.

– Det stora fokus som varit på hållbarhet de senaste åren gör att fler och fler företag börjar se över sina avtryck och förbättra sina processer, och det tycker vi är fantastiskt. Vi vill gärna hjälpa andra med de resurser och den kunskap vi har fått efter att ha jobbat intensivt med hållbarhet och klimat i över 20 år, berättar Rachel Seow Sosa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil