Blivande kvinnliga ICA-handlare

Foto Pressbild
ICA-handlarnas Förbund delar årligen ut ledarskapsstipendier till kvinnor som jobbar i ICA-butiker med målet att bli handlare. Årets stipendium delades ut vid ICA-handlarnas Dag 10 maj i Västerås.

ICA-handlarnas Förbund stödjer kvinnor som strävar efter att bli handlare genom att erbjuda årliga ledarskapsstipendier som kan användas för ledarskaps- och företagarutbildning. Stipendierna har delats ut sedan 2009, och är ett av flera krav för att kunna söka sin egen ICA-butik och bli ICA-handlare. Det finns idag 1 270 ICA-butiker som drivs av 1 500 ICA-handlare över hela Sverige, och ungefär hälften av överlåtelserna sker genom nyrekryteringar. ICA-handlare är egna företagare med fullt företagar- och arbetsgivaransvar.

Årets ledarskapsstipendium delades ut vid ICA-handlarnas Dag i Västerås den 10 maj. Sedan starten har ICA-handlarnas Förbund delat ut dessa stipendier för att stödja och uppmuntra kvinnor att bli ledare och företagare. Målet är att stärka kvinnors position inom handeln och erbjuda en möjlighet att bli en ICA-handlare.

Stipendiet ger möjlighet för kvinnor som jobbar i ICA-butiker att genomgå en ledarskaps- och företagarutbildning. Detta krävs för att söka sin egen ICA-butik och bli en ICA-handlare. Genom detta program vill ICA-handlarnas Förbund säkerställa att ICA-butikerna fortsätter att utvecklas och att kvinnliga ledare har möjlighet att ta på sig större ansvar och få ägande av butikerna.

ICA-handlare är egna företagare som äger och driver sin egen butik under ICA:s varumärke. De är självständiga i sina beslut och har fullt företagar- och arbetsgivaransvar, vilket gör det till ett krävande yrke. Men det är också ett av Sveriges starkaste varumärken med över 75 års erfarenhet av detaljhandeln.

Årets ledarskapsstipendium är ett sätt att uppmärksamma vikten av jämställdhet och ökad representation av kvinnor inom ledarskapet inom handeln. Genom att stödja och uppmuntra kvinnor att ta steg framåt i sin karriär kan ICA-handlarnas Förbund bidra till en mer jämställd bransch och samhälle.

Det är uppmuntrande att se att ICA-handlarnas Förbund strävar efter att öka andelen kvinnliga handlare genom att erbjuda ledarskapsstipendier. Att stärka kvinnors position inom handeln är en viktig del av att skapa en mer jämställd bransch och samhälle. Genom att ge kvinnliga anställda möjlighet att ta på sig större ansvar och bli egna företagare kan man bidra till ökad jämställdhet och mångfald inom handeln.

Stipendiater 2023
Alingsås: Jennifer Ottemo, ICA Nära Stadsskogen
Boxholm: Kajsa Svanström, ICA Nära Boxholm
Grimslöv: Amanda Skoglund, ICA Nära Handelsboden Grimslöv
Gullspång: Kim Löfvenmark, ICA Supermarket Gullspång
Göteborg: Ulrika Bramstång, ICA Kvantum Munkebäck
Halmstad: Amanda Fredriksson, ICA Supermarket Vallås
Hammarö: Linda Knutsson, ICA Kvantum Hammarö
Hyssna: Emelie Carlsson, ICA Nära Hyssna
Kungälv: Madelein Håkansson, Maxi ICA Stormarknad Kungälv
Landvetter: Malin Forsberg, ICA Kvantun Landvetter
Lerum: Karin Mattiasson, ICA Kvantum Lerum
Limhamn: Elin Sandelin, ICA Supermarket Limhamns Sjöstad
Lycksele: Sara Hedlund, ICA Supermarket Lycksele
Malmö: Elvira Berglund, ICA Nära Triangeln
Mariefred: Emilie Wallmarö, ICA Supermarket Torghallen Mariefred
Nödinge: Jessica Zalupis, ICA Kvantum Ale
Sandared: Emma Rolfsgård Gustavii, ICA Supermarket Köpet
Vansbro: Malin Klemensson, ICA Supermarket Vansbro
Varberg: Jessica Gramkou-Witt, ICA Kvantum Varberg
Östhammar: Linnea Andersson, ICA Supermarket Östhammar

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil