Blomsterlandet med i Bowers återvinning

Nu ska det gå att panta Blomsterlandets plastförpackningar via Bower. Foto: Pressbild
Nu har Blomsterlandet anslutit sig till Bowers app för återvinning och dess plastförpackningar går därmed att panta när de lämnas till återvinning.

Även inom blom- och växtbranschen rör det på sig när det gäller återvinning.
I april slöt Plantagen ett avtal med pantappen Bower och nu gör Blomsterlandet samma sak.

Blomsterlandet arbetar medvetet sedan många år med att både minska mängden plast i verksamheten och även att se till att en allt större del av plastavfallet i butikerna återvinns, skriver man i en pressrelease.

– Vi utmanar oss själva hela tiden för att se var vi kan ta bort plastemballage helt och var vi kan byta till bättre material. Störst förbättringar har vi gjort i hanteringen av växter i samband med transport, något du som kund kanske inte ser så mycket av, påpekar Andreas Karlsson som är chef för sortiment och inköp hos Blomsterlandet.

– Men nu tar vi ytterligare ett steg. Genom samarbetet med Bower är förhoppningen att fler kunder uppmuntras att återvinna förpackningarna, tillägger Karlsson.

Bower är en app som gör det möjligt att panta olika typer av förpackningar. Appen har i dag fler än 300 000 användare som har skannat och sorterat över 28 miljoner olika förpackningar hittills.
Alla Blomsterlandets produkter med streckkod på plastförpackningen skannas och ett pantvärde i form av poäng som kan konverteras till pengar syns direkt i appen.

– För våra kunder är det viktigt att värna om natur och miljö. Om vi tillsammans kan minska andelen förpackningar som hamnar i naturen och istället se till att de går till återvinning så är det en stor och viktig insats, säger Andreas Karlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil