Benny Svensson blir Icas nye IT-direktör

Benny Svensson blir Icas nye IT-direktör
Foto: Ica
Benny Svensson har fått jobbet som ny IT-direktör hos Ica-gruppen. Svensson kommer att börja sitt nya jobb senast den 1 augusti 2022, meddelar Ica.

Benny Svensson har fått jobbet som ny IT-direktör hos Ica-gruppen. Svensson kommer att börja sitt nya jobb senast den 1 augusti 2022, meddelar Ica.

Benny Svensson har anställts som ny IT-direktör för Ica-gruppen. Benny Svensson har arbetat på olika IT-relaterade jobb inom Ikea men även tidigare hos Alfa Laval.
Svensson kommer att ingå i Ica-gruppens koncernledning och börjar sitt nya jobb senast 1 augusti 2022.

– Benny Svensson har precis den gedigna erfarenheten av IT i kombination med djup affärsförståelse som krävs för att Ica-gruppen ska fortsätta leda utvecklingen på det digitala området, säger Per Strömberg, Ica-gruppens vd.
– Att arbeta datadrivet är avgörande för att vi ska kunna utveckla affären och möta kundernas förväntningar och jag är mycket glad att Benny valt att ansluta till oss, tillägger han.

– Det känns väldigt spännande att ansluta till Ica-gruppen, som har ambitionen att möta kunderna med en stark digitaliseringsagenda. Att få vara med och bidra till den datadrivna affärsutvecklingen, en omställning som hela branschen genomgår, är en stor möjlighet, säger Benny Svensson själv.

Benny Svensson efterträder Maria Lundberg som haft jobbet tidigare.
Fram tills Svensson börjar nya jobbet kommer Per Lengquist, idag chef för IT-strategi och IT-arkitektur, att vara ställföreträdande IT-direktör.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil