Benny Svensson blir Icas nye IT-direktör

Benny Svensson blir Icas nye IT-direktör
Foto: Ica
Benny Svensson har fått jobbet som ny IT-direktör hos Ica-gruppen. Svensson kommer att börja sitt nya jobb senast den 1 augusti 2022, meddelar Ica.

Benny Svensson har fått jobbet som ny IT-direktör hos Ica-gruppen. Svensson kommer att börja sitt nya jobb senast den 1 augusti 2022, meddelar Ica.

Benny Svensson har anställts som ny IT-direktör för Ica-gruppen. Benny Svensson har arbetat på olika IT-relaterade jobb inom Ikea men även tidigare hos Alfa Laval.
Svensson kommer att ingå i Ica-gruppens koncernledning och börjar sitt nya jobb senast 1 augusti 2022.

– Benny Svensson har precis den gedigna erfarenheten av IT i kombination med djup affärsförståelse som krävs för att Ica-gruppen ska fortsätta leda utvecklingen på det digitala området, säger Per Strömberg, Ica-gruppens vd.
– Att arbeta datadrivet är avgörande för att vi ska kunna utveckla affären och möta kundernas förväntningar och jag är mycket glad att Benny valt att ansluta till oss, tillägger han.

– Det känns väldigt spännande att ansluta till Ica-gruppen, som har ambitionen att möta kunderna med en stark digitaliseringsagenda. Att få vara med och bidra till den datadrivna affärsutvecklingen, en omställning som hela branschen genomgår, är en stor möjlighet, säger Benny Svensson själv.

Benny Svensson efterträder Maria Lundberg som haft jobbet tidigare.
Fram tills Svensson börjar nya jobbet kommer Per Lengquist, idag chef för IT-strategi och IT-arkitektur, att vara ställföreträdande IT-direktör.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil