Nu satsar Tetra Pak på återvunnen plast

Nu satsar Tetra Pak på återvunnen plast
Alejandro Cabal, vice chef för förpackningslösningar hos Tetra Pak. Foto: Tetra Pak
Tetra Pak börjar nu använda återvunnen plast i sina förpackningar och blir den första tillverkaren av dryckeskartongförpackningar som gör det.

Tetra Pak börjar nu använda återvunnen plast i sina förpackningar och blir den första tillverkaren av dryckeskartongförpackningar som gör det.

Tetra Pak skriver att man är den första tillverkaren av förpackningar för dryckeskartong som erbjuder återvunnen plast i sina förpackningar.
Plasten ifråga är godkänd för direktkontakt med livsmedel och Tetra Pak är först i dryckesbranschen med att nå certifieringen RSB advanced products.

– Som undertecknare av Ellen MacArthur new plastics economy globala åtagande har vi lovat att ha minst 10 % återvunnet plast i genomsnitt i kartongförpackningar som säljs i Europa till 2025, förutsatt att lämplig återvunnen plast för livsmedel finns tekniskt och ekonomiskt tillgänglig, berättar Alejandro Cabal som är vice chef för förpackningslösningar hos Tetra Pak.
– Efter att ha arbetat nära med Ineos och RSB de senaste månaderna kan vi nu erbjuda våra förpackningar med ett innehåll av återvunna polymerer, vilket möjliggör livsmedelsindustrins fortsatta färdväg mot ökad hållbarhet, tillägger Cabal.

Användningen av återvunnet material bidrar både till ökad återvinning och gör samtidigt återvinningen mer ekonomiskt lönsam, menar Tetra Pak.

Plasten, som nu är aktuell, är gjord i en blandning av återvunna och icke-återvunna material, med motsvarande mängd återvunnet material spårbart i Tetra Paks försörjningskedja.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil