Nu satsar Tetra Pak på återvunnen plast

Nu satsar Tetra Pak på återvunnen plast
Alejandro Cabal, vice chef för förpackningslösningar hos Tetra Pak. Foto: Tetra Pak
Tetra Pak börjar nu använda återvunnen plast i sina förpackningar och blir den första tillverkaren av dryckeskartongförpackningar som gör det.

Tetra Pak börjar nu använda återvunnen plast i sina förpackningar och blir den första tillverkaren av dryckeskartongförpackningar som gör det.

Tetra Pak skriver att man är den första tillverkaren av förpackningar för dryckeskartong som erbjuder återvunnen plast i sina förpackningar.
Plasten ifråga är godkänd för direktkontakt med livsmedel och Tetra Pak är först i dryckesbranschen med att nå certifieringen RSB advanced products.

– Som undertecknare av Ellen MacArthur new plastics economy globala åtagande har vi lovat att ha minst 10 % återvunnet plast i genomsnitt i kartongförpackningar som säljs i Europa till 2025, förutsatt att lämplig återvunnen plast för livsmedel finns tekniskt och ekonomiskt tillgänglig, berättar Alejandro Cabal som är vice chef för förpackningslösningar hos Tetra Pak.
– Efter att ha arbetat nära med Ineos och RSB de senaste månaderna kan vi nu erbjuda våra förpackningar med ett innehåll av återvunna polymerer, vilket möjliggör livsmedelsindustrins fortsatta färdväg mot ökad hållbarhet, tillägger Cabal.

Användningen av återvunnet material bidrar både till ökad återvinning och gör samtidigt återvinningen mer ekonomiskt lönsam, menar Tetra Pak.

Plasten, som nu är aktuell, är gjord i en blandning av återvunna och icke-återvunna material, med motsvarande mängd återvunnet material spårbart i Tetra Paks försörjningskedja.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil