Bristande hygien på populär restaurang

Arkivbild MostPhotos
En populär restaurang i Mörbylånga kommunsområdet granskas efter en oanmäld inspektion av miljöenheten. Avvikelser inkluderar bristande städrutiner och avsaknad av tvål för personalen.

Miljö- och byggnadsnämnden i Mörbylånga kommun genomför regelbundet inspektioner för att säkerställa överensstämmelse med livsmedelslagstiftningen. En oanmäld inspektion i januari på en välbesökt restaurang visade dock på allvarliga avvikelser. Under inspektionen framkom att restaurangen hade bristande hygienrutiner. En särskilt oroande upptäckt var frånvaron av tvål för personalen, vilket är grundläggande för att säkerställa adekvat handhygien.

Röriga städrutiner och smutsig utrustning
Miljöenheten dokumenterade oordning i städrutinerna på restaurangen. Moppar för förmodad städning förvarades i hinkar med smutsigt vatten, och utrustningen för rengöring var i dåligt skick och smutsig. Kontrollrapporten understryker vikten av att bibehålla rena städrutiner och använda adekvat utrustning för att undvika spridning av smuts. Enligt Miljöenheten riskerar otillräcklig rengöring att bara förflytta smuts runt i lokalen.

Ansvar för restaurangens hygieniska standard
Restaurangägare och personal har ett avgörande ansvar för att upprätthålla höga hygienstandarder. Frånvaron av tvål och bristfälliga städrutiner är allvarliga överträdelser och kan äventyra hälsan för både personal och gäster. Efter inspektionen kommer Miljö- och byggnadsnämnden att kräva att restaurangen vidtar omedelbara åtgärder för att rätta till avvikelserna. De kan också ge rekommendationer och riktlinjer för att säkerställa att restaurangen följer livsmedelslagstiftningen.

Vägen framåt för restaurangen
Restaurangen står inför utmaningen att återställa förtroendet för sin hygien och kvalitet. Att implementera strikta städrutiner, se till att personalen har tillgång till nödvändiga hygienprodukter och följa Miljö- och byggnadsnämndens riktlinjer är avgörande för restaurangens framtid och rykte.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil